به طور کلی استارت آپ ها یا شرکت های نوپای دانش بنیان که می توانند با روش های نوآورانه نیازههای بشر را به روشی سریعتر، کم خطر تر و ارزانتر از روش های سنتی رفع نمایند، در اکثر کشورها از جمله کشور خودمان در حال رشد بسیار سریعی هستند. اما برخی کشورهای پیشرفته به این نوع کسب و کارها بهای زیادی می دهند و به عنوان مثال برای صاحبان ایده ها تسهیلات بسیاری قائل می شوند تا آنان جذب کشور خود کنند. یکی از این کشورها اتریش است که علاوه بر امکان بهره مندی از شرایط امن محیط کسب و کار این کشور و دسترسی به بازارهای اتحادیه اروپا، به صاحبان ایده های نو و کسب و کارهای استارت آپی این امکان را می دهد که از طریق اخذ ویزای استارت آپ اتریش وارد این کشور شده و اقامت این کشور را دریافت نمایند. در این مطلب قصد داریم برای مشتاقان اخذ اقامت اتریش، به طور کلی به تشریح برنامه ویزای استارت آپ اتریش پرداخته و شرایط اخذ اقامت کارآفرینی اتریش و مزایای اخذ ویزای استارتاپ اتریش را شرح دهیم.
به طور کلی کارآفرینان و به ویژه کارآفرینان شرکت های استارتاپی دانش بنیان، در همه جای دنیا از ارج و قرب زیادی برخوردارند و به ویژه در کشورهایی مانند اتریش شرایط و تسهیلاتی عالی برایشان مهیا می گردد. در واقع اعطای ویزای استارت آپ اتریش به این افراد به مثابه فرش قرمزی است که دولت اتریش جلوی پای آنان انداخته تا وارد این کشور شوند و از طریق کسب و کار و دانش خود به جامعه اتریش خدمت رسانی کنند.
کشور اتریش به مانند کشورهایی که دارای بحران اقتصادی هستند با هر میزان سرمایه گذاری، آغوش به سوی مهاجران خارجی باز نمی کند. در واقع قوانین اتریش برای ورود مهاجران و اعطای اقامت این کشور بسیار سخت شده است. اما این بدین معنا نیست که کلا کشور اتریش ورود مهاجرین را به طور کامل مانع شده است. به عنوان مثال در زمینه برنامه اعطای اقامت از طریق اثبات تمکن مالی یا خود حمایتی، کشورهایی مانند یونان با اثبات درآمد ماهانه بسیاری کمتری نسبت به اتریش به متقاضیان اقامت اعطا می کنند و اخذ اقامت تمکن مالی اتریش تقریبا از اکثر کشورهای اروپایی سخت تر است. همچنین در زمینه اخذ اقامت از طریق خرید ملک نیز اتریش با خرید ملک با مبالغ پایین اقامت نمی دهد؛ بلکه با خرید ملک با مبلغ حداقل یک میلیون یورو می توان نه تنها به اقامت اتریش دست یافت بلکه می توان به اخذ پاسپورت اتریش هم رسید. در زمینه اقامت از طریق سرمایه گذاری در ثبت شرکت نیز حداقل مبلغ قابل قبول برای ثبت شرکت در اتریش و اخذ اقامت این کشور از اکثر کشورهای اروپایی بالاتر است.
در زمینه اعطای ویزای استارت آپ اتریش نیز بسیار بسیار با دقت عمل می شود و سعی می شود که تنها کسانی که طرح هایی بی نقص و عملی و با توجیه اقتصادی بالا ارائه می نمایند، موفق به اخذ این نوع اقامت شوند. به همین جهت است که هر فرد متخصص در زمینه کسب و کار خود، نمی تواند ادعا کند که قادر به نوشتن یک طرح توجیهی یا بیزینس پلن قابل قبول برای اداره مهاجرت اتریش می باشد. بلکه نوشتن بیزینس پلن کاری کاملا تخصصی و تیمی است که باید توسط متخصصان مختلفی چون متخصصین امور مهاجرت، متخصصین امورد راه اندازی کسب و کار، متخصصین در زمینه تخصصی فعالیت فرد مورد نظر و متخصصین و ویراستاران زبان کشور مقصد، صورت گیرد. از این رو موسسه پرگاس پارس با تکیه بر سال ها تجربه موفق در نگارش بیزینس پلن یا طرح توجیهی جهت ارائه به سفارتخانه ها و ادارات مهاجرت کشورهای مختلف از جمله اتریش آماده ارائه خدمت به هموطنان عزیز می باشد.