ویزای استارتاپ کانادا
کارآفرینان صاحب ایده که شرکت های مبتنی بر نوآوری و اغلب دانش بنیان را راه اندازی می کنند، امروزه در سراسر دنیا مورد حمایت قرار می گیرند و حتی در برخی از کشورها برای جذب آنها تسهیلات فراوانی را در نظر گرفته می شود. یکی از این کشورها کشور کاناداست که برنامه مهاجرتی ویزای استارتاپ کانادا یا به عبارتی ویزای Start Up کانادا را دقیقا به منظور جذب کارآفرینان نوآور و صاحب ایده که کسب و کارهای مبتنی بر تکنولوژی های نوین و شرکت های دانش بنیان را بنا می نمایند، در نظر گرفته است. بر اساس بروزرسانی اخیر قوانین این کشور، وزارت مهاجرت این کشور مهاجرپذیر در سال 2023، ظرفیت 3500 پرونده متقاضیان ویزای استارت آپ کانادا در نظر گرفته شد و این افزایش ظرفیت برای پذیرش کارآفرینان ارزش آفرین و نوآور تا سال 2025 نیز ادامه خواهد یافت. از این رو کلیه افرادی که ایده های مناسب برای کارآفرینی دارند می توانند برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا اقدام نموده و از این طریق اقامت دائم این کشور را نیز به دست آورند. در ادامه این مطلب به آخرین آپدیت های قوانین و شرایط اخذ ویزای استارتاپ کانادا در سال 2024 اشاره خواهیم نمود.
افراد کارآفرین صاحب ایده منظور اخذ ویزای استارتاپ کانادا، می بایست ایده خود را ارائه نموده و یکی از سازمان های معرفی شده توسط اداره مهاجرت این کشور را برای سرمایه گذاری در طرح کارآفرینی خود راضی نمایند. این برنامه مهاجرتی هم برای افراد کارآفرین متقاضی و هم برای دولت کشور کانادا منافع فراوانی دارد. طبیعتا اخذ اقامت این کشور و فرصت راه اندازی کسب و کار در اکوسیستم کسب و کار کشور کانادا، یک مزیت عالی برای کارآفرینان صاحب ایده به حساب می آید. اما برای دولت کانادا نیز جذب افرادی که صاحبان ایده های فناورانه و نوآورانه کسب و کار هستند باعث افزایش فرصت های شغلی در این کشور و همچنین در میان مدت، افزایش درآمدهای مالیاتی دولت خواهد شد.
ویزای استارت آپ چیست؟
می دانیم که در سال های اخیر برنامه ویزای استارتاپ در بسیاری از کشورها برای جذب کارآفرینان ارائه شده است و برنامه ویزای استارتاپ کانادا یکی از مشهورترین این برنامه های مهاجرتی در دنیا به شمار می رود. در پاسخ به این سوال که ویزای استارت آپ چیست؟ می توان عرض کرد که ویزای استارت آپ نوع نسبتا جدیدی از ویزا است که برخی کشورهای جهان که قصد جذب کارآفرینان نوآور و ایجاد استارت آپ های جدید در کشور خود را دارند مانند کانادا،استرالیا، انگلیس فرانسه، هلند و ... آن را ارائه می کنند که در نهایت با اخذ اقامت دائم این کشورها برای شخص کارآفرین و خانواده اش و همچنین همکاران اصلی وی در راه اندازی کسب و کار همراه می شود.
ویزای استارتاپ کانادا چیست؟
ویزای استارتاپ کانادا یک ویزای اقامت دائم به شمار می رود که به کارآفرینانی که بیزینس پلن تایید گرفته در این کشور را داشته و مدرک زبان آیلتس با نمره حداقل 5 و حداقل مدرک تحصیلی دیپلم داشته باشند، ارائه می گردد. اصلی ترین برتری ویزای استارتاپ کانادا بر ویزای استارتاپ سایر کشورهای ارائه دهنده این است که در ابتدای امر اگر بیزینس پلن به تایید کانادا برسد، دیگر حتی در صورت شکست کسب و کار مورد نظر نیز اقامت فرد باطل نخواهد شد. در واقع این برنامه یک برنامه اقامت دائم به شمار می رود. این در حالی است که در سایر کشورهای ارائه دهنده ویزای استارتاپ، اقامت به صورت موقت اعطا شده و تبدیل آن به اقامت دائم در سال های بعدی منوط به موفقیت کسب و کار و به درآمد رسیدن آن است. این برنامه مهاجرتی برعکس بسیاری از برنامه های مهاجرتی در کشور کانادا به سیستم امتیاز بندی منوط نیست.
شرایط ویزای استارت آپ کانادا 2024
متقاضیان احراز شرایط ویزای استارت آپ کانادا 2024، باید سه شرط زیر را نیز باید بتوانید احزار نمایند:
1. تمکن مالی:
افراد متقاضی اخذ ویزای استارتاپ کانادا باید اثبات کنند که برای تامین هزینه های اولیه خود و خانواده شان برای 6 ماه اول اقامت در کانادا، سرمایه کافی را دارند که حداقل میزان سرمایه لازم برای 1 نفر 13757 دلار، برای خانواده 2 نفره 17127 دلار، برای خانواده 3 نفره 21055 دلار، برای خانواده 4 نفره 25564 دلار، برای خانواده 5 نفره 28994 دلار، برای خانواده 6 نفره 32700 دلار و برای خانواده 7 نفره 36407 دلار کانادا در نظر گرفته شده است. به ازای هر عضویت بیشتر نیز 3706 دلار کانادا باید به مبالغ ذکر شده اضافه شود.
2. مدرک زبان:
اثبات مهارت در زبان انگلیسی یا فرانسوی حداقل در سطح CLB5 در کلیه چهار مهارت نوشتاری، شنیداری، درک مطلب و صحبت کردن از طریق شرکت در یکی از آزمون های زبان معتبر مانند آزمون آیلتس یا آزمون TEF جهت دریافت ویزای استارتاپ کانادا الزامی می باشد.
به طور دقیق تر متقاضی اخذ ویزای استارت آپ کانادا در هر چهار مهارت آزمون آیلتس زبان انگلیسی باید حداقل نمره 5 را دریافت نماید. اگر هم شخص متقاضی در آزمون زبان فرانسوی TEF شرکت می کند، باید در مهارت نوشتاری نمره ای بین 181 تا 224، در مهارت درک مطلب نمره ای بین 121 تا 149، در مهارت شنیداری نمره ای بین 145 تا 179 و در مهارت گفتاری یا صحبت کردن نمره ای بین 181 تا 224 را حداقل دریافت نماید.
3. اما مهم ترین مورد از شرایط ویزای استارت آپ کانادا، همان طور که ذکر شد، اثبات اسپانسرینگ یا حمایت طرح تجاری کارآفرینی ارائه شده توسط متقاضی، توسط یکی از سازمان های معرفی شده در کشور کاناداست. در حقیقت سازمان مورد نظر نامه ای دال بر پذیرفتن طرح تجاری کارآفرینی به فرد متقاضی می دهد. هر سرمایه گذاری صلاحیت صدور نامه حمایتی برای متقاضیان ویزای استارت آپ کانادا را ندارد و تنها سه نوع سازمان در این کشور مجاز به تایید طرح های تجاری متقاضیان هستند. امکان مکاتبه با چند گروه سرمایه گذاری و تلاش برای گرفتن حمایت از سوی چندین صندوق سرمایه گذاری وجود دارد. اما در نهایت فقط یک گواهی تعهد از طریق یک سرمایه گذار برای اداره مهاجرت کانادا ارسال شده و فقط یک نامه حمایت به کارآفرین داده می شود. این سه نوع سازمان سرمایه گذاری مجاز عبارتند از:
- الف. سازمان های سرمایه گذاری خطر پذیر
اگر سرمایه بیزینس فرد متقاضی اخذ ویزای استارتاپ کانادا، توسط designated Canadian venture capital fund یا گروه های سرمایه گذاری مورد تایید اداره مهاجرت کانادا که متقاضیان اجازه همکاری با آن ها در راستای ارائه ایده های تجاری دارند، تامین شود، وی نیاز به حداقل 200 هزار دلار سرمایه گذاری برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا خواهد داشت.
- ب. گروه های سرمایه گذاری انجل
اما در صورتی که سرمایه بیزینس فرد متقاضی اخذ ویزای استارت آپ کانادا توسط designated Canadian angel investor group یا گروه های مورد تاییدی که متقاضی می تواند ایده خود را با آن ها در میان بگذارد و در صورت پذیرش ایده توسط آن ها برای اخذ اقامت کانادا از طریق اخذ ویزای استارتاپ این کشور اپلای کند، تامین شود، وی به سرمایه گذاری حداقل 75 هزار دلاری نیاز خواهد داشت.
همچنین در صورتی که طرح فرد متقاضی اخذ ویزای استارتاپ کانادا در Canadian business incubator program پذیرفته شود، وی به تامین هزینه اولیه مطلقا نیازی نخواهد داشت و فقط باید در برنامه آموزشی آن ها قبول شود.
نکته مهم در این زمینه و برای جلب نظر سازمان های دارای صلاحیت برای سرمایه گذاری روی طرح های کسب و کار در کشور کانادا، متقاضیان اخذ ویزای استارتاپ کانادا باید حتماً یک بیزینس پلن یا طرح توجیه کسب و کار کاملا ایده آل و جامع ارائه نمایند. در این طرح توجیهی کسب و کار ارائه شده باید روش های درآمدزایی و برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت کسب و کار برای رسیدن به اهداف از پیش تعیین شده به خوبی و به صورت کاملاً شفاف ارائه شود. همچنین در طرح توجیهی کسب و کار باید به خوبی ذکر شود که کسب و کار راه اندازی شده چگونه می تواند با روش هایی مفید برای اقتصاد کشور کانادا، در این کشور به درآمد و سود دهی رسیده و اشتغال زایی نماید.
اصلی ترین مورد برای اینکه بیزینس پلن ارائه شده در کشور کانادا به تایید برسد این است که طرحی نوآورانه بوده، بتواند در کانادا اشتغال ایجاد کند و قابلیت رقابت در بازار را داشته باشد. برخی متاسفانه سهل انگاری می کنند و فکر می کنند هر ایده ای را می توان ارائه داد و تاییدیه کانادا را بدست آورد. این در حالیست که تایید طرح توجیهی در کانادا برای استارتاپ ها بسیار سخت است، زیرا ویزای استارتاپ مستقیما به اقامت دائم کانادا می انجامد.
متاسفانه بسیاری از کارآفرینان ایرانی با وجود تسلط بالایی که به زمینه تخصصی کسب و کار خود دارند، در زمینه نگارش بیزینس پلن چندان موفق عمل نمی کنند و نمی توانند یک طرح توجیهی قانع کننده برای اداره مهاجرت کشورهای مختلف از جمله کشور کانادا نگارش نمایند. باید در نظر داشت که نوشتن بیزینس پلن یا طرح توجیهی کسب و کار یک امر کاملاً تخصصی می باشد و می بایست توسط تیمی از متخصصان مقوله کسب و کار و مدیریت، متخصصان امور فنی، افراد متخصص در زمینه زبان کشور مقصد و متخصصان امر مهاجرت تهیه شود. بدون استفاده از تخصص تمامی افراد ذکر شده نمی توان یک بیزینس پلن قانع کننده برای اداره مهاجرت کشورهای مختلف تهیه کرد.
موسسه بین المللی پرگاس پارس با سالها تجربه در زمینه اخذ ویزای استارت آپ کانادا، استرالیا، انگلیس و سایر کشورهای دنیا و همچنین اخذ اقامت از طریق ثبت شرکت در کشورهای مختلف برای هموطنان عزیزمان، آماده ارائه خدمات در این زمینه به ویژه در مقوله نگارش بیزینس پلن می باشد. تعداد بالای پرونده های موفق این موسسه در زمینه های ذکر شده موید تسلط بالای کارشناسان این موسسه به ویژه در زمینه نگارش بیزینس پلن های قانع کننده برای اداره مهاجرت کشورهای مختلف از جمله کاناداست.
باید در نظر داشت که فقط بیزینس ها یا کسب و کارهایی که پتانسیل رشد بسیار بالا دارند در این برنامه مهاجرتی کانادا مورد پذیرش قرار می گیرند و بعلت محدود بودن ظرفیت پذیرش سالانه، همه ساله رقابت بسیار تنگاتنگی میان طرح های پرشمار ارائه شده برای پذیرفته شدن وجود دارد.
علاوه بر موارد ذکر شده، متقاضیان اخذ ویزای استارتاپ کانادا باید مالک حداقل 10 درصد از سهام کسب و کار راه اندازی شده در این کشور نیز باشند.
داشتن حداقل مدرک تحصیلی دیپلم نیز برای داوطلبان اخذ ویزای استارت آپ کانادا الزامیست.
متقاضیان این برنامه مهاجرتی باید مدارک شناسایی به طور کامل را جمع آوری کرده و همراه با گواهی عدم سوء پیشینه ارائه دهند.