کشور کانادا به جذب افراد کارآفرینانی که بتوانند استارتاپ یا شرکت های نوپایی بر پایه نوآوری یا به نوعی شرکت های دانش بنیان بر پایه تکنولوژی های نوین را تاسیس نموده و ایجاد شغل نمایند می اندیشد. از این رو برنامه مهاجرتی به نام ویزای استارتاپ کانادا توسط وزارت مهاجرت این کشور ارائه شده است و همه ساله تا سقف 2750 پرونده برای برنامه مهاجرتی ویزای Start Up کانادا پذیرفته می شوند. هر شخصی از هر جای دنیا که یک ایده مناسب برای کارآفرینی دارد، در صورتی که بتواند یکی از سازمان های معرفی شده توسط اداره مهاجرت کشور کنادا را به سرمایه گذاری در طرح کارآفرینی خود راضی نماید، ویزای استارتاپ کانادا را دریافت خواهد نمود که بدین ترتیب می تواند اقامت دائم کانادا را دریافت نماید. هدف از این برنامه مهاجرتی، گسترش شرکت ها و مشاغل در کشور کاناداست. در صورت موفقیت متقاضی در اخذ ویزای استارت آپ، وی و خانواده خود اقامت دائم کانادا را دریافت می کنند. جالب اینجاست که اخذ اقامت دائم در این روش اصلا به موفقیت کسب و کار مورد نظر در کشور کانادا مشروط نمی باشد. حتی اگر طرح کسب و کار وی در کانادا موفقیت خاصی به دست نیاورد، در اقامت دائم وی و خانواده اش خللی ایجاد نمی شود.
ویزای استارت آپ چیست؟
به طور کلی در پاسخ به این سوال که ویزای استارت آپ چیست؟ می توان عرض کرد که ویزای استارت آپ نوع نسبتا جدیدی از ویزا است که برخی کشورهای جهان که قصد جذب کارآفرینان نوآور و ایجاد استارت آپ های جدید در کشور خود را دارند مانند کانادا، فرانسه، استرالیا، هلند، شیلی و ... آن را ارائه می کنند که با اخذ اقامت دائم این کشورها برای شخص کارآفرین و خانواده اش و همچنین همکاران اصلی وی در راه اندازی کسب و کار همراه می شود.
شرایط ویزای استارتاپ کانادا
برای احراز شرایط ویزای استارتاپ کانادا، اول از همه باید اثبات کنید که قصد مستقر شدن در کبک را ندارید. همچنین سه شرط زیر را نیز باید بتوانید احزار نمایید:
1. برای 6 ماه اول اقامت در کانادا، برای تامین هزینه های اولیه خود و خانواده تان سرمایه کافی را داشته باشید که حداقل میزان سرمایه لازم برای 1 نفر 11824 دلار، برای خانواده 2 نفره 14720 دلار، برای خانواده 3 نفره 18097 دلار، برای خانواده 4 نفره 21971 دلار، برای خانواده 5 نفره 24920 دلار و برای خانواده 6 نفره 28105 دلار در نظر گرفته شده است.
2. اثبات مهارت در زبان انگلیسی یا فرانسوی حداقل در سطح CLB5 در کلیه چهار مهارت نوشتاری، شنیداری، درک مطلب و صحبت کردن از طریق شرکت در یکی از آزمون های زبان معتبر مانند آزمون آیلتس یا آزمون TEF جهت دریافت ویزای استارتاپ کانادا.
به طور دقیق تر متقاضی در هر چهار مهارت آزمون آیلتس زبان انگلیسی باید نمره 5 را دریافت نماید. اگر هم شخص متقاضی در آزمون زبان فرانسوی TEF شرکت می کند، باید در مهارت نوشتاری نمره ای بین 181 تا 224، در مهارت درک مطلب نمره ای بین 121 تا 149، در مهارت شنیداری نمره ای بین 145 تا 179 و در مهارت گفتاری یا صحبت کردن نمره ای بین 181 تا 224 را حداقل دریافت نماید.
3. اما مهم ترین شرط برای اخذ ویزای استارت آپ کانادا، اثبات اسپانسرینگ یا حمایت طرح تجاری کارآفرینی ارائه شده توسط متقاضی، توسط یکی از سازمان های معرفی شده در کشور کاناداست. در حقیقت سازمان مورد نظر نامه ای دال بر پذیرفتن طرح تجاری کارآفرینی به فرد متقاضی می دهد.
اگر سرمایه بیزینس شما توسط designated Canadian venture capital fund یا گروه های سرمایه گذاری مورد تایید اداره مهاجرت کانادا که متقاضیان اجازه همکاری با آن ها در راستای ارائه ایده های تجاری دارند، تامین شود، نیاز به حداقل 200 هزار دلار سرمایه گذاری برای دریافت ویزای استارتاپ کانادا خواهید داشت.
در صورتی که سرمایه بیزینس شما توسط designated Canadian angel investor group یا گروه های مورد تاییدی که متقاضی می تواند ایده خود را با آن ها در میان بگذارد و در صورت پذیرش ایده توسط آن ها برای اخذ اقامت کانادا از طریق اخذ ویزای استارتاپ این کشور اپلای کند، تامین شود، به حداقل سرمایه گذاری 75 هزار دلاری نیاز خواهید داشت.
اما در صورتی که در Canadian business incubator program پذیرفته شوید به تامین هزینه اولییه مطلقا نیازی نخواهید داشت و فقط باید در برنامه آموزشی آن ها قبول شوید.
فقط بیزینس ها یا کسب و کارهایی که پتانسیل رشد بالا دارند در این برنامه مهاجرتی کانادا مورد پذیرش قرار می گیرند.