مزایای اخذ اقامت فنلاند از طریق کارآفرینی
- امکان زندگی و کار در کشوری مرفه و آرام در منطقه اسکاندیناوی: به طور کلی زندگی در کشورهای منطقه اسکاندیناوی به علت رفاه اجتماعی بالا و ارامش مثال زدنی مردم در این کشورها، فرصتی بسیار عالی به شمار می رود و همین موضوع به خودی خود یکی از اصلی ترین مزایای اخذ ویزای استارت آپ فنلاند به شمار می رود.
- عدم نیاز به سرمایه زیاد: این افراد از طریق ویزای استارت آپ با کمترین سرمایه گذاری لازم و با سهل ترین و سریعترین شکل ممکن هم می توانند در ابتدا با یک اقامت دو ساله در کشور فنلاند استقرار پیدا کرده و و سپس این ویزا را در صورتی که شرکت آنان سود ده باشد و به دولت این کشور مالیات پرداخت نمایند و به اشتغالزایی در این کشور کمک کرده باشد، تمدید نمایند.
- سرعت بالای اعطای ویزای استارتاپ فنلاند: پس از ارائه کلیه مدارک، در صورت کامل بودن و عدم وجود موارد چالش بر انگیز، به طور میانگین ارزیابی درخواست ویزا تنها حدود 1 تا 2 ماه زمان می برد.
- دریافت اقامت 2 ساله اولیه که قابل تمدید است و امکان دریافت اقامت دائم فنلاند پس از 5 سال و شهروندی این کشور بعد از 6 سال: طبق قوانین اروپا پس از چند دوره تمدید این اقامت کاری دو ساله، و در پایان سال پنجم اقامت در این کشور، فرد مورد نظر و خانواده وی می توانند شایسته اخذ اقامت دائم فنلاند و اقامت دایم اروپا شناخته شوند. اما پس از 6 سال اقامت در این کشور و در صورت نداشتن مشکل خاص و همچنین ارائه مدرک زبان این کشور، می توان شهروندی و پاسپورت فنلاند را نیز دریافت کرد.
- بهره مندی از امکان تجارت آزاد در اروپا: یکی دیگر از مزایای اخذ اقامت فنلاند از طریق کارآفرینی این است که با ثبت شرکت در این کشور متقاضیان می توانند به راحتی از مزایای تجارت در اروپا بهره مند شده و و کسب و کار پر سودی را برای خود رقم بزنند.
- مناسب بودن فرصت رشد در اکوسیستم کسب و کار فنلاند: همچنین از دیگر مزایای اخذ اقامت فنلاند از طریق کارآفرینی این است که در اکوسیستم کسب و کار این کشور فرصت رشد به خوبی فراهم است. حمایت مالی از سوی شرکتهای سرمایه و کمک دولت در این اکوسیستم به خوبی به چشم می آید.
- امکان بهره مندی از سرمایه گذاری بانکی و کمک های مالی در فنلاند: همچنین این افراد میتوانند از کمک های مالی و همچنین سرمایه گذاری بانکها و سرمایه گذاران خصوصی در این کشور نیز بهره مند گردند، تا کسب و کار خود را به سطح مورد نظر برساند.
- امکان همراهی همسر و فرزندان فرد متقاضی: کشور فنلاند از همین طریق سعی کرده گزینه ای جذاب تر از سایر کشورها برای کارآفرینان به حساب آید و آنان این کشور را برای اخذ اقامت و راه اندازی کسب و کار خود انتخاب نمایند. امکان حضور همسر و فرزندان کارآفرینان کسب و کارهای استارتاپی در کشور فنلاند نیز دیگر مورد از مزایای اخذ اقامت فنلاند از طریق کارآفرینی است متقاضیان می توانند از این طریق همراه با خانواده در یک کشور آرام اروپایی با سطح رفاه بالا مقیم شوند.
- نرخ مالیات نسبتا پایین در کشور فنلاند: مالیات شرکتها در فنلاند ۲۰ درصد است که در مقایسه با اکثر کشورهای توسعه یافته یکی از پایین ترین نرح های مالیات به شمار می رود.
- امکان تحصیل در دانمارک برای همسر و فرزندان: همچنین همسر و فرزندان این افراد امکان تحصیل در فنلاند را بیابند. باید در نظر داشت که دانشگاههای فنلانداز جمله دانشگاه آلتو از نظر ارزش اعتبار بین المللی شراییط بسیار ممتازی دارند و فرصت تحصیل در دانشگاههای این کشور خود می تواند یک مزیت بسیار قابل توجه برای این عزیزان و خانواده هایشان به شمار رود. باید در نظر داشت که تحصیل در این کشور پیشرفته اروپایی رایگان است و حتی در دانشگاه مطرحی مانند دانشگاه آلتو فنلاند نیز می توان به صورت کاملا رایگان تحصیل نمود، که این خود می تواند یک مزیت بسیار عالی برای دارندگان ویزای استارتاپ فنلاند و خانواده آنان به حساب آید.
- امکان زندگی در یکی از شادترین کشورهای دنیا: علاوه بر این خود زندگی در کشوری که یکی از شادترین کشورهای دنیا به شمار می رود نیز یک مزیت ذاتی محسوب می شود.
- عدم نیاز به ارائه مدرک زبان
- بهره مندی از بیمه درمانی عالی و خدمات بهداشتی و درمانی فوق العاده
- امکان بهره مندری از سیستم تامین اجتماعی پیشرفته
معایب اخذ ویزای استارتاپ فنلاند
۱. هزینههای بالای زندگی:
فنلاند یکی از کشورهای گران اروپا است، و هزینههای زندگی برای کارآفرینان و خانوادههایشان ممکن است چالشبرانگیز باشد.
۲. نیاز به تمکن مالی:
الزام اثبات تمکن مالی حداقل ۱٬۰۰۰ یورو در ماه ممکن است برای برخی متقاضیان دشوار باشد.
۳. بازار محدود محلی:
با وجود تمرکز بر نوآوری، بازار داخلی فنلاند کوچک است و بسیاری از استارتاپها برای موفقیت باید به بازارهای بینالمللی گسترش یابند.
۴. آبوهوای سرد:
زمستانهای طولانی و سرد فنلاند ممکن است برای بسیاری از افراد، بهویژه از کشورهای گرمتر، ناخوشایند باشد.
۵. پیچیدگی فرآیند تأیید بیزینس پلن:
دریافت تأییدیه از Business Finland ممکن است زمانبر باشد و نیاز به برنامهریزی دقیق و نوآوری داشته باشد.
۶. زبان رسمی:
اگرچه تسلط به زبان فنلاندی الزامی نیست، اما یادگیری زبان برای ادغام کامل در جامعه ضروری است و میتواند زمانبر باشد.
۷. رقابت بالا:
برنامه ویزای استارتاپ فنلاند به دلیل مزایای زیاد، بسیار رقابتی است و تنها ایدههای برجسته تأیید میشوند.
۸. ریسک نوآوری:
سرمایهگذاری روی یک ایده نوآورانه ممکن است با ریسک شکست همراه باشد، بهویژه در یک محیط جدید و ناشناخته.
دریافت اقامت دائم و شهروندی فنلاند از طریق ویزای استارتاپ
دریافت اقامت دائم فنلاند از طریق ویزای استارتاپ ممکن است پس از ۴ سال اقامت مداوم و فعالیت موفق کسبوکار انجام شود. متقاضی باید در این مدت شرایط ویزا را رعایت کرده و از نظر مالی و شغلی وضعیت پایدار داشته باشد. پس از دریافت اقامت دائم، امکان درخواست برای شهروندی فنلاند وجود دارد که معمولاً نیازمند ۵ سال اقامت مداوم، تسلط به زبان فنلاندی یا سوئدی، و نداشتن سوءپیشینه است. رعایت قوانین محلی و ادغام اجتماعی از عوامل مؤثر در این فرآیند محسوب میشود.
نمونه هایی از استارت آپ های موفق در کشور فنلاند
به طور کلی می توان اصلی ترین استارت آپ هایی که در سال های اخیر در فنلاند راه اندازی شده و به رشد زیادی رسیده اند را در دسته بندی های الکترونیک، ماشین آلات، جنگلداری، مواد شیمیایی و فناوری اطلاعات طبقه بندی کرد که به برخی از آن ها اشاره می نماییم:
- ReceiptHero
این شرکت فعال در صنعت فناوری مالی که در سال 2018 تاسیس شده، دارای پلتفرمی آنلاین با محوریت دیجیتال مارکتینگ و تبلیغات آنلاین است و از شرکتهای نوپا و بسیار موفق از فنلاند به شمار رفته و مکانی امن برای مدیریت داده های خرید بوده و به درک کسب و کارها از خواسته های مشتریان کمک شایانی می کند
- Aatos.app
این استارتاپ که با نامAatos Legal Technology Oy نیز شناخته می شود، راه حل های حقوقی را در اختیار کاربرام قرار می دهد تا بتوانند در بسیاری موارد بدون مراجعه به وکیل، مساله حقوقی خود را به صورتی سریع و مقرون به صرفه حل و فصل نمایند. روال کاری این استارتاپ بدین صورت است که یک تیم حقوقی که به صورت آنلاین به افراد مشاوره می دهند. از محاسن این روند کاری این است که در طول مشاوره آنلاین، استرس گفتگوی حضوری به موکل وارد نمی شود. اما اصلی ترین مزیت استفاده از خدمات این استارتاپ که در سال 2020 در فلاند تاسیس شده، صرفه جویی در وقت افراد است.
- Comparables.ai
در سال های اخیر و با رشد و گسترش هوش مصنوعی، استارت آپ های فعال در این حوزه رشد چشمگیری داشته اند. این استارتاپ که در سال 2021 تاسیس شد، یک شرکت فناوری تخصصی در استفاده از هوش مصنوعی برای تحقیقات بازار و صنایع فین تک است. این پلتفرم بستری آنلاین در اختیار کاربران قرار می دهد که با بالاترین سرعت بتوانند با جستجوهای شخصی سازی شده، شرکت ها، خدمات و محصولاتشان را مورد مقایسه قرار دهند و به بهترین نحو نیاز خود را تامین نمایند.
- Sulapac
خدماث این استارتاپ در راستای توسعه پایدار و حفظ محیط زیست است. این استارتاپ که در تلاش است تا با مشکل پلاستیک مقابله کند در سال ۲۰۱۶ در هلسینکی، پایتخت فنلاند راه اندازی شده است. این شرکت فناوری سبز نوع متفاوتی از بسته بندی را به مصرف کنندگان ارائه می دهد که زیست تخریب پذیر هستند و می تواند در زمینه کاهش زباله های پلاستیکی موثر باشد.
- Cooler Future
این استارت آپ گه از 2019 در فنلاند مشغول به فعالیت است نیز در صنعت فناوری مالی فعالیت می کند. این استارتاپ به مشتریان خود کمک می کند تا دارایی خود را از طریق سرمایه گذاری به روشی سازگارتر با محیط زیست مدیریت کنند. در واقع این استارتاپ از شرکت های موفق در زمینه توسعه پایدار و سبز نیز شناخته می شود.
- CrediNord
این استارتاپ فعال در بخشهای بانکی، B2B و خدمات مالی که وام های SME می دهد، در سال ۲۰۱۹ تأسیس شد. این شرکت فعال در زمینه بانکداری الکترونیک با وام دهی به شرکت های کوچک و متوسط به کشورها امکان رشد اقتصادی می دهد.
- AISpotter
این استارتاپ است نیز در زمینه هوش مصنوعی فعال است و از سال 2018 فغالیت آن آغاز شده است. استفاده از هوش مصنوعی در تجزیه و تحلیل ویدئو اصلی ترین فعالیت این پلتفرم به شمار می رود.
- Color The Minds Oy
این شرکت نوپا که در سال 2020 در اسپو فنلاند تاسیس شد، با استفاده از واقعیت مجازی در بخش فناوری آموزش فعالیت می کند. این شرکت از نرم افزار و فناوری اطلاعات برای توسعه روش هایی برای افزایش یادگیری و ساده تر کردن درک اطلاعات پیچیده استفاده می کند.
- Kide Science
این شرکت که از سال 2017 فعالیت خود را آغاز کرده است، با بهره گیری از روش های داستان گویی به خردسالان و کودکان یاری می رساند تا بتوانند بهتر علوم و فناوری های مختلف بویژه ریاضیات و مهندسی را بیاموزند. والدین با کمک روش های ارائه شده، می توانند با ساده ترین وسایلی که در خانه پیدا می شود با کمک خود کودکان آزمایشاتی را انجام دهند که منجر به یادگیری عمیق و عینی برای کودکان خواهد شد.
- Claned Group
این استارتاپ که با نام Claned نیز شناخته می شود، در سال 2016 تاسیس شده و یکی دیگر از استارتاپهای فناوری آموزشی و نرم افزاری به شمار می رود. پلتفرم ارائه شده که در ححقیقت به عنوان یک کلاس درس آنلاین عمل می کند، بر افزایش تعامل با خدمات و محتوای آموزشی متمرکز شده است.
اینها تعدادی از استارتاپهای موفق در کشور فنلاند بودند. درنهایت باید بگوییم که صنایع اصلی استارتاپی در فنلاند الکترونیک، ماشینآلات، جنگلداری و مواد شیمیایی هستند. اما اگر طرح توجیهی کسب و کاری که ارائه می شود در هر حوزه ای غیر از این موارد باشد، ولی شرایط پذیرش به ویژه نوآورانه و ارزش آفرین بودن را داشته باشد، می تواند مورد قبول واقع شده و برای موسسانش، ویزای استارتاپ فنلاند را نیز به همراه آورد.
نام استارتاپ | زمینه فعالیت | محصولات یا خدمات برجسته |
Rovio Entertainment | بازیهای ویدئویی | سری بازیهای محبوب Angry Birds |
Supercell | بازیهای موبایلی | بازیهای موفقی مانند Clash of Clans و Clash Royale |
Wolt | تحویل غذا | پلتفرم آنلاین سفارش و تحویل غذا با همکاری رستورانها |
Varjo | واقعیت مجازی و افزوده | هدستهای پیشرفته VR و AR برای کاربردهای حرفهای |
MaaS Global | حملونقل هوشمند | اپلیکیشن Whim برای دسترسی به خدمات حملونقل متنوع از طریق یک پلتفرم واحد |