ترکیه، همسایه غربی کشورمان سال هاست به عناوین مختلف به افراد دارای درآمد و سرمایه مناسب، اقامت اعطا می کند. یکی از انواع پر تعداد روش های اخذ اقامت این کشور، اخذ اقامت خود حمایتی ترکیه یا همان اخذ اقامت تمکن مالی ترکیه است. اقامت تمکن مالی یا خود حمایتی که در زبان انگلیسی به Financial Independent Person یا به طور اختصار FIP شناخته می شود، نوعی از اعطای اقامت است که در آن متقاضی نمی بایست سرمایه خود را به کشور مقصد مهاجرت منتقل کند و فقط می بایست تمکن مالی خود برای اینکه خرج زندگی خود و خانواده اش در کشور میزبان را دارد؛ را به دولت کشورمورد نظر اثبات کند.
همان طور که ذکر شد، برای اخذ اقامت خود حمایتی ترکیه اصلا نمی بایست که فرد متقاضی سرمایه خود را به کشور ترکیه منتقل کند و چنین ریسک بالایی را بپذیرد. فقط فرد متقاضی باید به دولت ترکیه اثبات کند که در صورتی که مجوز اقامت در کشور ترکیه را دریافت کند به کمک های مالی و پیدا کردن شغل در این کشور برای اینکه بتواند از عهده خرج خود و خانواده اش بر بیاید نیازی نخواهد داشت.
شرایط اخذ اقامت تمکن مالی ترکیه
درست به مانند سایر کشورهای ارائه دهنده اقامت تمکن مالی یا خود حمایتی، از شرایط اخذ اقامت تمکن مالی ترکیه نیز این است که فرد متقاضی باید مدارکی ارائه کند که در صورت اقامت در کشور ترکیه درآمدی حداقل برابر با مینیمم مقدار تعیین شده توسط دولت ترکیه را در کشور خود یعنی ایران به صورت ماهانه بدست می آورد که با آن می تواند امورات زندگی خود و خانواده اش در کشور ترکیه را بگذراند. در واقع بدین ترتیب، این فرد برای زندگی در ترکیه نیازی به پیدا کردن کار نخواهد داشت و باری بر دوش اقتصاد و بازار کار ترکیه نخواهد بود. بلکه درآمد ماهانه ای که در کشور خود به دست می آورد را در ترکیه خرج خواهد کرد.
درست به مانند اقامت تمکن مالی یونان، از شرایط اخذ اقامت تمکن مالی ترکیه نیز این است که این درآمد بدست آمده نباید از طریق شغل فرد متقاضی باشد. بلکه منابع درآمدی برای اخذ اقامت خود حمایتی ترکیه باید از طریق سود سپرده های بانکی، سود سهام خریداری شده در بورس، اجازه املاک و حقوق و مستمری بازنشستگی دریافت گردد. بدین منظور ارائه سند ملک و اجاره نامه معتبر و مدارک بانکی دال بر دریافت اجاره املاک، گواهی فیش حقوق بازنشستگی، گواهی بانکی دال بر دریافت سود سپرده بانکی و سود سهام و همچنین مدارکی دال بر در اختیار داشتن سهام باید به دولت ترکیه ارائه گردد.
این میزان درآمد به ازای تعداد افراد خانواده درجه یک و تحت پوشش فرد متقاضی تعیین می شود و به عنوان مثال برای یک خانواده 3 نفره، میزانی برای خود فرد متقاضی، میزانی برای همسرش و میزانی نیز برای فرزندشان تعیین می گردد که مدارک ارائه شده باید نشان دهد و اثبات کند که درآمد اعضای این خانواده روی هم از میزان تعیین شده برای یک خانواده 3 نفره بیشتر است.
مزایای اخذ اقامت ترکیه از طریق تمکن مالی
از اصلی ترین مزایای اخذ اقامت ترکیه از طریق تمکن مالی، سرعت پروسه اخذ اقامت در این روش است که نهایتا چند ماه به طول می انجامد و متقاضی اقامت یک ساله را دریافت کرده و تا 5 سال هر سال این اقامت به صورت یک ساله تمدید می گردد و در صورتی که متقاضی مشکل خاصی در کشور ترکیه نداشته باشد، در پایان 5 سال می تواند برای اخذ اقامت دائم ترکیه اقدام کند.
امکان اخذ اقامت دائم برای کلیه اعضای خانواده فرد متقاضی حتی فرزندان زیر 18 سال در پایان 5 سال نیز از مزایای اخذ اقامت ترکیه از طریق تمکن مالی محسوب می شود. همچنین فرزندان فرد متقاضی امکان تحصیل در ترکیه را نیز دارا می باشند که یک فرصت بسیار عالی برای آنان به شمار می رود.
طبیعتا اصلی ترین مورد از مزایای اخذ اقامت ترکیه از طریق تمکن مالی عدم نیاز و الزام به انتقال سرمایه شخص متقاضی به داخل کشور ترکیه است و فرد متقاضی بدون به ریسک و خطر انداختن سرمایه خود در حقیقت سرمایه خود را در کشورش حفظ کرده و فقط سود آن را به کشور ترکیه برای گذران زندگی خود و خانواده اش ارسال می کند.
موسسه مهاجرتی بین المللی پرگاس پارس با همکاری وکلای مجرب آماده ارایه مشاوره در خصوص انواع ویزا و اقامت دایم ترکیه از جمله اخذ اقامت تمکن مالی ترکیه یا اقامت خودحمایتی ترکیه می باشد. برای اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرموده یا فرم مشاوره را پر نمایید:
021-88662180