روش های مختلفی برای اخذ پاسپورت دوم (پاسپورت کشور دیگری بجز ایران) وجود دارد که هر کدام شرایط خاص خود را دارد. اما بهترین و موثرترین این روش ها اخذ پاسپورت از طریق سرمایه گذاری است که معمولا زود بازده ترین روش است. در میان کشورهایی که چنین برنامه ای را اجرا می کنند، کشور مشترک المنافع دومینیکا با توجه به شرایط در نظر گرفته شده توسط دولت این کشور در اجرای این برنامه، برای متقاضیان اخذ پاسپورت دوم گزینه ای عالی به شمار می رود و به همین علت است که امکان اخذ پاسپورت دومینیکا بسیار بر سر زبان ها افتاده است. این کشور انگلیسی زبان با اقتصادی امن و برخورداری از بالاترین استانداردهای زندگی یکی از بهترین کشورهای حوزه کارائیب برای زندگیست. برنامه شهروندی اقتصادی از طریق سرمایه گذاری در دومینیکا، امکان اخذ پاسپورت این کشور مشترک المنافع را در اختیار متقاضیان مشتاق قرار می دهد. برنامه اخذ اقامت دائم و اخذ پاسپورت دومینیکا از طریق سرمایه گذاری، به متقاضیان این امکان را میدهد که در کوتاهترین زمان تبدیل به یک شهروند در کشور دومینیکا شوند و همچون دیگر شهروندان این کشور حق زندگی، تحصیل و کار در دومینیکا را دارند.
فرق دومینیکن و دومینیکا
پیش از آن که به شریط اخذ پاسپورت دومینیکا بپردازیم، لازم است به اشتباه مصطلحی که در بین بسیاری افراد رواج دارد اشاره کنیم و آن بیان فرق دومینیکن و دومینیکا است. این دو کشور هر دو در منطقه حوزه دریای کارائیب واقع هستند.
جمهوری دومینیکن در مجمع الجزایر آنتیل در کارائیب واقع شده و حدود ۱۰ میلیون جمعیت دارد. اکثریت این جمعیت در شهر سانتو دومینیگو پایتخت این کشور زندگی می کنند. زبان رسمی اول این کشور انگلیسی و زبان رسمی دوم آن اسپانیایی است. کوهستان های زیبا در این کشور موجب شده بیش از 2 میلیون آمریکایی در سال به این کشور سفر کنند.
اما کشور دومینیکا که امکان اخذ پاسپورت و شهروندی آن بعنوان یک تابعیت دوم برای اتباع سایر کشورها فراهم است، در سوم نوامبر 987 میلادی در منطقه کارائیب اعلام استقلال کرد. زبان رسمی اول مردم این کشور انگلیسی و زبان رسمی دوم آن ها فرانسوی است. جمعیت آن در حال حاضر حدود 73 هزار نفر است و توریست های بسیاری همه ساله برای دیدن مناظر بدیع به این کشور سفر می کنند.
اصلی ترین فرق دومینیکن و دومینیکا، ضعیف بودن پاسپورت دومینیکن و بالا بودن قدرت پاسپورت دومینیکا است که موجب شده دومینیکن اصلا گزینه مناسبی برای اخذ تابعیت به شمار نرود، ولی دومینیکا یک گزینه ایده آل برای این موضوع باشد. تعداد کشورهای بدون ویزا با پاسپورت دومینیکا بسیار بالاست و در ادامه مطلب به طور دقیق به آن ها اشاره خواهیم نمود.
شرایط اخذ پاسپورت دومینیکا
مراحل اخذ پاسپورت کشور دومینیکا محرمانه است و متقاضی نیازی به لغو شهروندی کنونی خود ندارد. از دیگر مزایای اخذ پاسپورت دومینیکا از طریق سرمایه گذاری می توان به عدم نیاز به حضور فیزیکی و اقامت در این کشور و یادگیری زبان اشاره نمود.
برنامه شهروندی از طریق سرمایه گذاری به فرد متقاضی و خانواده اش این اجازه را می دهد تا بعد از سرمایه گذاری مقادیر مقرر در این کشور دارای پاسپورت این کشور شوند. در حال حاضر دو نوع سرمایه گذاری واچد شرایط به منظور اخذ پاسپورت دومینیکا وجود دارد:
۱- مشارکت در صندوق متنوع سازی اقتصادی که غیرقابل برگشت است و هزینه آن با توجه به تعداد افراد متفاوت است. حداقل این مبلغ برای خود متقاضی ۱۰۰۰۰۰ دلار است. در صورت درخواست متقاضی به همراه همسرش این مبلغ به ۱۷۵۰۰۰ دلار افزایش می یابد. این مبلغ برای متقاضی به همراه همسر و دو فرزند زیر ۱۸ سال معادل ۲۰۰۰۰۰ دلار خواهد شد که با افزایش تعداد افراد برای هر فرد مبلغ ۲۵۰۰۰ دلار نیز محاسبه می گردد.
۲- یا خریداری املاک به ارزش حداقل 200000 دلار است. در این طریق هزینه های امور اداری دولتی برای فرد متقاضی 25000 دلار، همسر ۱۰۰۰۰ دلار و خانواده تا ۴ نفر ۳۵۰۰۰ دلار خواهد بود.
یادآور می شود در این پروسه هزینه های متفرقه دیگری برای بررسی پرونده نیز در نظر گرفته می شود.
از شرایط اخذ پاسپورت کشور دومینیکا داشتن حداقل 18 سال سن و عدم سوء پیشینه کیفری است. آنچه که در این پروسه ضروری است این است که متقاضی برای ارائه درخواست ،تهیه و تکمیل فرم ها و اسناد لازم می بایست پیش از هر کاری به نمایندگان مجاز کشور دومینیکا مراجعه نماید و شخصا نمی تواند درخواست اخذ پاسپورت از طریق سرمایه گذاری داشته باشد. مدت زمان تقریبی از مرحله ارائه درخواست تا پیگیری مدارک و دریافت نتیجه 3 الی 6 ماه است. البته ارسال به موقع و تکمیل فرم ها و مدارک در مدت زمان این درخواست تاثیر گذار خواهد بود.