ارزشیابی مدارک تحصیلی پزشکی در ترکیه
همان طور که پیش تر ذکر شد پروسه معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه، بسیار پیچیده است و مراحل مختلفی دارد. برای این منظور، متقاضیانی که از برنامه مهاجرت پزشکان به ترکیه استفاده می کنند؛ ابتدا در سایت شورای آموزش عالی ترکیه یا YOK ثبت نام کرده و مدارک مورد نیاز را در آن آپلود کند و البته اصل مدارک را نیز به صورت پستی یا حضوری به این شورا تحویل دهد. سپس پس از بررسی نهایتا چند ماهه به فرد تاییدیه اعطا می گردد. شرکت در آزمون تعیین سطح یا آزمون STS که توسط سازمان سنجش آموزش ترکیه یا OSYM برگزار می شود، دیگر مرحله ضروری در فرآیند ارزشیابی مدارک تحصیلی پزشکی در ترکیه است. این آزمون که در حقیقت آزمون معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه به شمار می رود، هر سال 2 مرتبه برگزار می گردد. پس از اعلام نتیجه این آزمون بررسی نهایی مدارک از سوی سازمان YOK انجام می پذیرد و در صورت نبودن هیچ گونه مشکلی، فرآیند معادل سازی مدرک پزشکی در ترکیه برای داوطلب با موفقیت به اتمام رسیده و وی می تواند مجوز کار در ترکیه و مجوز اقامت کاری در این کشور را دریافت نماید.
طبیعیست که تسلط به زبان انگلیسی در فرآیند ارزشیابی مدارک تحصیلی پزشکی در ترکیه هیچ کمکی نمی کند. در واقع زبان اکثر مردم ترکیه، ترکی استانبولی است و از ویژگی های لازم برای شغل پزشکی سر و کله زدن و صحبت کردن با بیمار است و با در نظر داشتن این موضوع، پزشک باید بتواند با بیماران ترک که مسلط به زبان ترکی استانبولی هستند به خوبی ارتباط برقرار کرده، مشکل آن ها را به خوبی شنیده و متوجه شود و در نهایت توصیه های درمانی را به خوبی به وی منتقل نماید. از این رو شرکت در آزمون زبان ترکی و ارائه مدرک با نمره حداقل B1، از موارد ضروری در پروسه ارزشیابی تحصیلی پزشکی در ترکیه به شمار می رود.
مهاجرت پزشکان به ترکیه
کشور ترکیه در دهه اخیر و همزمان با رشد اقتصادی مناسبی که تجربه کرده، توسعه زیرساخت های بخش بهداشت و درمان و سلامت نیز در آن به خوبی صورت گرفته است. از این رو به متخصصان کلیه بخش ها در زمینه سلامت و بهداشت و درمان نیز نیاز دارد تا بتواند به بهترین نحو این زیرساخت ها را مورد بهره برداری قرار دهد. از این رو مهاجرت پزشکان به ترکیه نرخ نسبتا بالایی پیدا کرده است.
متقاضیان مهاجرت پزشکان به ترکیه برای اخذ مجوز اقامت کاری در ترکیه، باید مدرک معادل سازی شده پزشکی ، مدرک زبان ترکی با نمره حداقل B1، قرارداد موسسه بهداشتی درمانی با ذکر حقوق، مدرک دال بر عدم منع قانونی اشتغال فرد و بیمه مالی و مجوز کار خود را که در فرآیند معادل سازی دریافت کرده اند رائه نمایند تا برای آنان مجوز اقامت کاری در ترکیه صادر گردد.
از یاد نباید برد که ترکیه در سال های اخیر سرمایه گذاری و تبلیغات وسیعی را در زمینه گردشگری سلامت یا هلث توریسم انجام داده است و این کار بر اساس نیاز موجود در منطقه صورت گرفته است. به عبارت بهتر می توان گفت کشورهایی چون افغانستان، پاکستان و کشورهای عربی حوزه خلیج همیشه فارس، و حتی عراق، ارمنستان و جمهوری آذربایجان دارای زیرساخت های سلامت چندان کارآمدی نیستند و از این رو گردشگران سلامت یا همان افرادی که برای درمان به کشورهای دیگری سفر می کنند از این کشورهای ذکر شده به تنها کشورهای منطقه که امکانات درمانی مناسب تری دارند سرازیر می شوند. در منطقه خاور میانه تنها ایران و ترکیه دارای زیرساخت های مناسبی در زمینه نظام سلامت هستند و ترکیه از این فرصت نهایت استفاده را برده و با تبلیغات وسیع سعی دارد سهم خود را از این بازار هر چه بیشتر افزایش دهد. این موضوع نشان می دهد احتمالا در سال های آینده با جذب سرمایه بیشتر و توسعه زیرساخت های بخش بهداشت و درمان و سلامت در ترکیه، موقعیت های کاری بیشتری فراهم شده و شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه بیش از پیش فراهم می گردد.
در پایان لازم به ذکر است موسسه مهاجرتی پرگاس پارس با کارشناسان و وکلای مجرب خود در کلیه کشورهای ذکر شده و سایر نقاط دنیا، آماده ارائه خدمات در زمینه معادل سازی مدارک پزشکی در خارج از کشور از جمله کشور ترکیه به این عزیزان می باشد. جهت اخذ اطلاعات بیشتر و مشاوره می توانید با شماره این موسسه تماس حاصل فرموده یا فرم مشاوره را تکمیل فرمایید:
021-88662180
فرم مشاوره