اصلی ترین زمینه های فعالیت شرکت های استارتاپی در فرانسه
در سال های اخیر بیشتر استارت آپ هایی که در اکوسیستم کسب و کار استارتاپی فرانسه شکل گرفته و به موفقیت دست یافته اند، در زمینه های زیر فعالیت دارند:
1. حوزه فین تک: این عبارت مخفف Financial Technology و به معنای استفاده از تکنولوژی برای سهولت در انتقالات مالی است. استارت آپ های متعددی در فرانسه هستند که عموما به دنبال استفاده از تکنولوژی برای کارآمدتر کردن خدمات مالی می باشند.
2. حوزه ارز دیجیتال: Cryptocurrency یا ارز دیجیتال که در چند سال گذشته در میان هموطنانمان نیز شناخته شده، نوع خاصی از پول دیجیتال است که بر پایه علم رمزنگاری ایجاد شده است. استارت آپ های فعال در این زمینه در کشور فرانسه اغلب به دنبال معرفی انواع جدیدی از رمزنگاری برای افزایش سرعت و امنیت انتقال رمزارزها هستند.
3. حوزه سلامت و بیوتک: پاندمی ویروس کوید-19 موجب شد به هر فعالیتی که در زمینه بالا بردن سطح سلامت و کمک به کادر درمان موثر است، توجه بیشتری شود. در فرانسه به عنوان یکی از بزرگ ترین اکوسیستم های استارتاپی جهان، استارتاپ های زیادی در زمینه بیوتک و کاربردهای تکنولوژی در بهبود سلامت جسم و روان بشر فعالیت دارند. همین پاندمی کرونا باعث شد بسیاری از کارآفرینان از سراسر دنیا با ویزای استارت آپ فرانسه وارد این کشور شوند و کسب و کار خود را در زمینه سلامت و بیوتک در این کشور راه اندازی نمایند.
4. حوزه تجارت الکترونیک: در اکوسیستم کسب و کار استارتاپی کشور فرانسه استارتاپ های متعددی در حوزه تجارت الکترونیک و خرده فروشی فعالند و عمدتا بر روی خرید و فروش کالاها و خدمات یا انتقال وجوه یا داده ها از طریق آنلاین تمرکز دارند.
5. حوزه فود تک: استارتاپ های فعال در این حوزه با بهره گیری از تکنولوژی هایی نظیر پهباد، حسگرها، نرمافزارهای مدیریت تولید و توزیع و … سعی دارند زنجیره تولید و عرصه مواد غذایی را بهبود ببخشند. این گونه استارتاپ ها در سراسر دنیا بشدت در حال رشد و گسترش هستند. با توجه به افزایش جمعیت و نیاز روزافزون به مواد غذایی در فرانسه استارت آپ های زیادی در حوزه فودتک شکل گرفته اند.
6. حوزه اینترنت اشیا، شبکه و امنیت: اینترنت اشیاء بر روی اتصال اشیاء از طریق شبکه اینترنت تمرکز دارد و فضای مناسبی را برای ظهور استارت آپ های جدید به حساب می آید. از این رو چنین استارت آپ هایی در کشور فرانسه نیز شکل گرفته اند و بسیاری از کارآفرینان این حوزه از سایر نقاط دنیا نیز موفق شده اند با ویزای استارت آپ فرانسه وارد این کشور شوند و کسب و کار خود را در این زمینه در این کشور راه اندازی نمایند. خودروها و پارکینگ های هوشمند، خانه های هوشمند و در نهایت شهرهای هوشمند فرصت های متعددی را برای ظهور استارتاپ ها در این زمینه ایجاد کرده است.
7. حوزه رباتیک، هوش مصنوعی و یادگیری ماشین: هر چه زمان می گذرد، ربات ها سهم بیشتری در دنیای مدرن به دست می آورند و بسیاری از کارها در صنایع بزرگ و کوچک در آینده به ربات ها محول می گردد. استارت آپ های فرانسوی تمرکز بالایی بر روی این قبیل فعالیت ها داشته اند.
8. حوزه حمل و نقل: حوزه حمل و نقل و ترابری نیز از حوزه های جذاب در اکوسیستم استارت آپی بوده و در سالیان اخیر استارت آپ های متعددی در فرانسه در این حوزه شکل گرفته اند. این گونه استارت آپ ها در دنیا از سود ده ترین استارتاپ ها بوده اند و در کشور ما نیز امثال اینها راه اندازی شده است.
9. حوزه سرگرمی و نرم افزار: صنعت سرگرمی که هموایه یکی از پولسازترین صنایع در دنیا به حساب می آید نیز جای مناسبی برای ایجاد استارتاپ است. ایجاد نرم افزار و متعاقب آن کسب درآمدهای تبلیغاتی یکی از محبوب ترین حوزه های استارتاپی در دنیاست. این دو حوزه فعالیت، در فرانسه نیز بسیار مورد توجه قرار دارند و استارتاپ های فراوانی حول محور این موارد تشکیل شده و بسیاری از کارآفرینان خارجی فعال در این زمینه ها نیز موفق به دریافت ویزای استارت آپ فرانسه شده اند.