ویزای استارتاپ دانمارک 2025
کشور دانمارک یکی از بهترین و مهاجرپذیرترین کشورهای دنیا واقع در منطقه اسکاندیناوی است که سال هاست از اصلی ترین مقاصد مهاجرت متخصصان به شمار می رود. در سال های اخیر که کارآفرینان صاحب ایده افرادی به شدت ارزش آفرین به حساب آمده و کشورهای مختلف سعی دارند با دادن مشوق هایی آن ها را به سوی خود جذب کنند، کشور دانمارک نیز به فکر بوده و قصد دارد قافیه را به رقبا نبازد و با ارائه مشوق هایی چون اعطای اقامت از طریق ویزای استارتاپ دانمارک، این افراد را مجاب کند که اکوسیستم کسب و کار این کشور بهترین جا برای راه اندازی یک کسب و کار دانش بنیان و ارزش آفرین است. همین برنامه مهاجرتی بسیاری از مدیران و کارآفرینان صاحب ایده های ناب را ترغیب کرده تا با ارائه طرح کسب و کار نوآورانه خود، اقامت این کشور از طریق ویزای استارتاپ دانمارک را اخذ نموده و بتوانند از مزایای محیط کسب و کار این کشور برای راه اندازی یک بیزینس سودده نیز بهره مند گردند.
ویزای استارتاپ دانمارک 2025
ویزای استارتاپ دانمارک از مشهورترین برنامه های مهاجرتی جذب کارآفرینان در قاره اروپا به شمار می رود و در منطقه اسکاندیناوی نیز به همراه برنامه مهاجرتی ویزای استارت آپ سوئد بیشترین متقاضی را دارند. به طور کلی ویزای استارتاپ دانمارک و سایر کشورها نوعی از اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری در ثبت شرکت و راه اندازی کسب و کار به شمار می رود. البته شرایط اخذ ویزای استارت آپ دانمارک و سایر کشورها سهل تر از اقامت سرمایه گذاری در ثبت شرکت است. به عنوان مثال به طرح های استارت آپی در برخی کشورها با سرعت بیشتری اقامت دائم اعطا می شود و همچنین کارآفرین دارای ایده لازم نیست تمام سرمایه لازم برای راه اندازی کسب و کار را خود تامین کند و می تواند از سرمایه گذاری در آن کشور و همچنین وام های بانکی و وام ها و کمک های ویژه نیز بهره مند گردد.
ویزای استارت آپ دانمارک به کارآفرینان دارای تابعیت خارج از اروپا امکان می دهد که در این کشور پیشرفته و مرفه منطقه اسکاندیناوی وارد شده و کسب و کاری نوآورانه را راه اندازی کنند و در نهایت اقامت دائم این کشور را نیز اخذ نمایند. اصلی ترین زمینه های فعالیت استارتاپ ها در کشور دانمارک در حال حاضر که بر اساس نیازهای این کشور بوده است، هوش مصنوعی، بازاریابی آنلاین، سرگرمی های دیجیتال، فناوری اطلاعات و حسابداری می باشد. در ادامه بیشتر به شرایط ویزای استارتاپ دانمارک 2025 اشاره خواهیم کرد.
ویزای استارتاپ دانمارک چیست؟
ویزای استارتاپ دانمارک یک برنامه ویژه برای کارآفرینان خارجی است که قصد دارند یک کسبوکار نوآورانه و مقیاسپذیر را در دانمارک راهاندازی کنند. این ویزا به بنیانگذاران استارتاپهایی که دارای پتانسیل رشد بالا، تأثیر اقتصادی مثبت و مدل تجاری پایدار هستند، اجازه اقامت و فعالیت تجاری در دانمارک را میدهد. ویزای استارتاپ ابتدا برای 2 سال صادر شده و قابل تمدید تا 3 سال دیگر است، مشروط بر اینکه کسبوکار مطابق برنامه توسعه یابد. دارندگان این ویزا میتوانند خانواده خود را همراه بیاورند، از تسهیلات دولتی بهرهمند شوند و پس از چند سال برای اقامت دائم اقدام کنند.
استارتاپ ویزای دانمارک مناسب چه افرادی است؟
ویزای استارتاپ دانمارک مناسب کارآفرینانی است که ایدهای نوآورانه، مقیاسپذیر و دارای پتانسیل رشد بینالمللی دارند. این ویزا برای متخصصان فناوری، مخترعان، بنیانگذاران استارتاپهای حوزه دیجیتال، زیستفناوری، انرژیهای تجدیدپذیر و صنایع خلاق ایدهآل است. افرادی با تجربه مدیریتی، مهارتهای تجاری و توانایی تأمین مالی اولیه شانس بیشتری برای پذیرش دارند. همچنین، این ویزا برای کارآفرینانی که قصد گسترش استارتاپ خود در بازار اروپا و جذب سرمایهگذاران بینالمللی را دارند مناسب است.
ویژگی های بیزینسپلن موفق برای اخذ استارتاپ ویزای دانمارک
- ایده نوآورانه و مقیاسپذیر
- تحلیل دقیق بازار و مشتریان
- مدل کسبوکار (Business Model) قوی
- برنامه مالی شفاف و دقیق
- تیم مدیریت و مهارتهای تخصصی
- استراتژی بازاریابی و فروش
- برنامه توسعه و رشد کسبوکار
- تحلیل ریسک و برنامه مدیریت آن
- تطابق با قوانین و مقررات دانمارک
- تأثیر مثبت بر اقتصاد و جامعه دانمارک
تسهیلات دولت دانمارک برای استارتاپ ویزا
نوع تسهیلات | شرح جزئیات |
معافیت مالیاتی اولیه | دولت دانمارک برای کارآفرینان زیر 30 سال که در حوزههای مرتبط با اقتصاد سبز فعالیت میکنند، معافیت از مالیات شرکتها (22%) را در دورههای اولیه ارائه میدهد. این اقدام بهمنظور تشویق جوانان به راهاندازی کسبوکارهای نوآورانه در زمینههای سبز است. |
حمایتهای مالی و وامهای کمبهره | دولت دانمارک تسهیلات مالی و وامهای بانکی با بهره کم را برای استارتاپها فراهم میکند تا به رشد و توسعه آنها کمک کند. |
معافیت یا کاهش مالیات بر درآمد | در مراحل اولیه، دولت ممکن است مالیات بر درآمد را برای استارتاپها کاهش داده یا حذف کند تا به تثبیت و رشد آنها کمک کند. |
دسترسی به شبکههای تجاری و مشاوره | استارتاپها میتوانند از شبکههای تجاری موجود در دانمارک بهرهمند شوند و با کسبوکارهای کوچک و بزرگ در حوزههای مرتبط تعامل داشته باشند |
بهترین شهرهای دانمارک برای راه اندازی شرکت استارتاپی
با توجه به موقعت اجتماعی، تکنولوژیک، فرهنگی و جغرافیایی برخی از شهرهای دانمارک برای راه اندازی استارتاپ گزینه های بهتری به شمار می روند که عبارتند از:
1. کپنهاگ: 66 درصد استارتاپ های فعال در دانمارک یا به طور دقیق تر 370 استارتاپ در این شهر فعالند. این شهر بهترین محل برای راه اندازی استارت آپ هایی در زمینه های سخت افزار، اینترنت، نرم افزار، فناوری اطلاعات و داده، برنامه نویسی، هوش مصنوعی، تجزیه و تحلیل داده ها و رسانه های اجتماعی به شمار می رود. استارتاپ های بسیار مطرحی همچون Veo، PlandayPlanday، Labster، Podimo، Peakon، Templafy، Too Good To Go Denmark، LEAPWORK، Game Analytics و Uizard Technologiesدر این شهر راه اندازی شده اند.
2. آرهوس: دومین شهر بزرگ دانمارک میزبان برندهای مشهوری مانند Lego، Uber و Arla می باشد. بیشتر استارتاپ های فعال در این شهر در زمینه های نرم افزار و فناوری داده، بیوتکنولوژی و مراقبت های بهداشتی، بازاریابی دیجیتال و فروش، تجارت الکترونیک و شبکه های اجتماعی مشغول به کارند. از دیگر استارتاپ های فعال در شهر آرهوس می توان به ViaBill، NMD Pharma، OpenTeleHealth، Partisia، Zliide، Mobaro، Reflectly، AeroGuest، Upodi ApS اشاره کرد.
3. اودنسه: این شهر بیشتر محل رشد استارتاپ های فعال در حوزه های رباتیک، اتوماسیون صنعتی، فناوری سلامت، سختافزار و نرم افزار و بیوتکنولوژی است و معروف ترین استارتاپهای فعال در این شهر عبارتند از: Blue Ocean Robotics، On Robot، Cardlay، Radiobotics، Unicontrol، Scandion Oncology، Morningscore، Paperflow، KUBO Robot، Particle3D و Fynoti.
4. آلبورگ: این شهر بیشتر محل رشد و فعالیت استارتاپ های فعال در حوزه های حمل و نقل، نرم افزار و سلامت است و برخی از مهم ترین و مشهور ترین استارت آپ های فعال در آن عبارتند از: AskCody، Liftra، DigiShares، DIGURA، Subaio، My Icebreaker، Bikeportalen، Xtel Wireless، Robotto، Chocolate Cloud ApS، Nordic Neurostim، RESEIWE، Leasing Offer و Ferietilbud.
5. هرنینگ: حدود 1 درصد استارتاپ های فعال در دانمارک در این شهر حاضرند و بیشتر استارتاپ های فعال در این شهر در زمینه های انرژی و محیط زیست، بانکداری آنلاین، تجارت الکترونیک و امور اقتصادی به فعالیت می پردازند. برخی از مشهورترین شرکت های استارتاپی فعال در شهر هرنینگ دانمارک عبارتد از: Everfuel، MONEYBANKER Denmark، GoFact و MONEYBANKER..
شرایط اخذ ویزای استارت آپ دانمارک
- تهیه و ارائه بیزینس پلن مناسب: اصلی ترین مورد از شرایط اخذ ویزای استارت آپ دانمارک، ارائه یک بیزینس پلن یا طرح توجیهی کسب و کار نوآورانه است؛ که بتواند کارشناسان کسب و کار در سازمان تجارت SIRI و اداره مهاجرت این کشور را متقاعد کند که کسب و کار وی خلاقانه است و در این کشور می تواند به صورتی کاملا قانونی و سالم و با فناوری و روش های نوین به درآمد رسیده و در این کشور اشتغال زایی نماید و به اقتصاد این کشور نیز خدمت نماید. از این رو بررسی طرح توجیهی کسب و کار با دقت و سختگیری فراوانی صورت می گیرد و نوشتن طرح توجیهی بدون داشتن تخصص در این زمینه نمی تواند متقاضیان را به موفقیت برساند. مفتخریم خدمتتان عرض کنیم که موسسه پرگاس پارس با تکیه بر تجربه و تخصص تیم کاردان خود و با تجربه چندین مورد موفق، آماده نگارش بیزینس پلن یا طرح توجیهی کسب و کار جهت ارائه به سفارت و اداره مهاجرت دانمارک و همچنین سایر کشورهای ارائه دهنده ویزای استارت آپ و اقامت سرمایه گذاری از طریق ثبت شرکت می باشد.
- نوآورانه بودن کسب و کار: میزان نوآوری و بهره مندی از فناوری و روش های نوین در کسب و کار، جذابی کسب و کار برای بازار هدف، میزان توانایی ها و تخصص فردی اعضای تیم، مناسب بودن استارت آپ برای اکوسیستم کشور دانمارک، و میزان پتانسیل رشد و درآمد زایی و ارزش آفرینی از مواردی است که کسب و کاری را برای پذیرفته شدن در کشور دانمارک جذاب می کند.
- ارائه گواهی تمکن مالی برای گذران زندگی در دوره راه اندازی کسب و کار در دانمارک: دیگر مورد از شرایط اخذ ویزای استارت آپ دانمارک، داشتن تمکن مالی کافی برای سال اول اقامت خود و خانواده در کشور دانمارک است. زیرا در سال اول معمولا فقط باید کسب و کار را راه اندازی نمود و به درآمد خاصی نمی رسد. از این رو باید متقاضی ویزای استارتاپ دانمارک تمکن مالی کافی داشته باشد تا در این مدت از عهده هزینه های زندگی خود و خانواده اش در دانمارک بر بیاید. میزان تمکن مالی لازم برای خود متقاضی ویزای استارتاپ دانمارک حدود ۱۴۳,۳۲۸ هزار کرون دانمارک، برای متقاضی به همراه همسر وی حدود ۲۸۶,۶۵۶ هزار کرون دانمارک و برای متقاضی به همراه همسر و فرزندانش حدود ۳۳۳,۸۱۶ هزار کرون دانمارک می باشد.
- تیم استارتاپی نهایتا 3 نفر باشد: از دیگر شرایط اخذ ویزای استارت آپ دانمارک می توان به محدودیت تعداد اعضای شرکت استارتاپی اشاره کرد که این ویزا نهایتا برای 3 نفر به ازای هر شرکت استارتاپی صادر می شود. البته پس از تایید بیزینس پلن کسب و کار استارتاپی توسط کارشناسان دانمارکی، هر یک از اعضا باید به صورت جداگانه درخواست مجوز کار و اقامت دهند.
- داشتن حداقل 18 سال سن
- شهروندی کشوری غیر از اتحادیه اروپا: همچنین برای بهره مندی از ویزای استارتاپ دانمارک، متقاضی می بایست شهروند و یا ساکن کشورهای عضو اتحادیه اروپا نباشد، سوء سابقه نداشته باشد، سابقه کار مفید و مرتبط با موضوع طرح توجیهی کسب و کار مورد نظر داشته و سرمایه لازم برای راه اندازی کسب و کار بر اساس طرح توجیهی مورد نظر که مورد تایید شورای بررسی در کشور دانمارک قرار گرفته را نیز داشته باشد.
اما باید در نظر داشت که مالیات ها در حالت عادی در این کشور 56 درصد است که می تواند تا 70 درصد هم بالا رود. از این رو کارآفرینان شرکت های استارتاپی چندان ترجیح نمی دهند دانمارک را به عنوان مقصد مهاجرت خود برگزینند و چنین مالیات های سنگینی را به دولت این کشور بپردازند. همچین برعکس بسیاری از کشورهای ارائه دهنده برنامه ویزای استارتاپ، در دانمارک تمام سرمایه لازم برای راه اندازی کسب و کار استارتاپی باید توسط خود کارفرما تامین شود. از این رو می توان گزینه های بهتری از جمله ویزای استارتاپ کانادا، استرالیا و فنلاند را به این عزیزان پیشنهاد کرد که شرایط بسیار سهل تری را پیش روی این عزیزان قرار می دهد.
مدارک لازم برای اخذ ویزای استارت آپ دانمارک
اصلی ترین مدارک جهت اخذ ویزای استارت آپ دانمارک عبارتند از:
- کپی صفحات پاسپورت متقاضی
- پر کردن فرم آنلاین درخواست ویزا که با نام SD1 شناخته می شود.
- یک کپی از تاییدیه ای که از سازمان تجارت دانمارک (SIRI) دریافت شده است.
- مدارک بانکی جهت اثبات تمکن مالی برای زندگی در دانمارک
- اگر متقاضی مالک شرکتی هست، ارائه اسناد مربوط به مالکیت را باید ارائه نماید.
- مدارک تحصیلی و کاری فرد متقاضی
- گواهی عدم سوء پیشینه
- بیمه درمانی معتبر که طول مدت زمان اقامت فرد در دانمارک را پوشش دهد.
- مدارک دال بر اقامت در دانمارک، از جمله قرارداد اجاره خانه یا نامه از یک میزبان
- تعهدنامه مبنی بر اینکه متقاضی در طول اقامت خود در دانمارک هیچ کار دیگری به جز استارتاپ خود انجام نخواهد داد.
- ارائه رسید پرداخت هزینه های درخواست ویزا
مراحل اخذ ویزای استارتاپ دانمارک
در این بخش قصد داریم به ترتیب مراحل اخذ ویزای استارتاپ دانمارک را ارائه نماییم:
- تشکیل پرونده درخواست در وبسایت سازمان تجارت دانمارک SIRI
- پرداخت هزینه درخواست ویزای استارتاپ دانمارک
- تکمیل فرم درخواست ویزای استارت آپ دانمارک
- تهیه کلیه اسناد و مدارک لازم به صورت پی دی اف و بارگذاری و ارسال آن ها
- ثبت اطلاعات هویتی و شناسایی، مشخصات بیومتریک و ارسال آن به SIRI تا دو هفته بعد از درخواست ویزا
- ارسال کلیه مدارک لازم برای اخذ ویزای استارتاپ به سفارت دانمارک
- انتظار برای دریافت نتیجه بررسی درخواست ویزا که از طریق ایمیل یا اس ام اس اطلاع رسانی می شود.
مدرک زبان مورد نیاز برای اقامت دانمارک از طریق استارتاپ
برای اقامت دانمارک از طریق ویزای استارتاپ، ارائه مدرک زبان الزامی نیست، اما دانستن زبان انگلیسی یا دانمارکی یک امتیاز محسوب میشود. برای اقامت دائم یا شهروندی، معمولاً نیاز به مدرک زبان دانمارکی در سطح A1 یا بالاتر وجود دارد.
به همراه اوردن خانواده با ویزای استارتاپ دانمارک
دارندگان ویزای استارتاپ دانمارک میتوانند برای همسر و فرزندان زیر 18 سال درخواست ویزای همراه دهند. برای این کار، باید تمکن مالی کافی برای پوشش هزینههای خانواده، بیمه درمانی معتبر و اثبات اقامت مناسب ارائه شود. همراهان اجازه تحصیل رایگان دارند و همسر میتواند اجازه کار کامل دریافت کند. درخواست ویزای همراه معمولاً همزمان یا پس از تأیید ویزای اصلی پردازش شده و ممکن است چند ماه طول بکشد.
افتتاح حساب بانکی برای راه اندازی استارتاپ دانمارک
برای افتتاح حساب بانکی جهت راهاندازی استارتاپ در دانمارک، ابتدا باید شرکت خود را در اداره تجارت دانمارک (CVR) ثبت کنید. سپس با ارائه شماره CVR، مدارک شناسایی مدیران، اسناد ثبت شرکت، برنامه مالی و سرمایه اولیه به یکی از بانکهای دانمارکی مراجعه کنید. بررسی حساب ممکن است چند هفته طول بکشد و بانکها سیاستهای سختگیرانهای برای تأیید مشتریان بینالمللی دارند. برخی بانکها ممکن است حضور فیزیکی مؤسس شرکت را برای احراز هویت الزامی بدانند.