سوئد کشوری در منطقه اسکاندیناوی است که از قدرت های صنعتی اروپا و حتی جهان به شمار می رود. محصولاتی که شرکت های سوئدی ارائه می دهند؛ در دنیا بی نظیر و کم نظیر است و با مزیت رقابتی بالا در بازارهای بین المللی خودنمایی می کنند. بسیاری از شرکت های نوپا یا استارتاپ ها نیز در این کشور در سال های اخیر راه اندازی شده اند و به شدت رشد کرده اند و به موفقیت های چشمگیری رسیده اند. دلیل این موضوع اکوسیستم کسب و کار این کشور است که بشدت مناسب رشد کسب و کارهای نوپاست. این کشور حتی برای جذب کارآفرینان خلاق و صاحب ایده از سراسر دنیا نیز برنامه وسیعی دارد و سعی دارد از طریق اعطای ویزای استارت آپ سوئد، اقامت این کشور را به آنان داده و به آنان این فرصت را دهد که ایده کسب و کار خود را در اکوسیستم کسب و کار این کشور راه اندازی نمایند. در حقیقت این کشور سعی دارد که با دادن اقامت از طریق ویزای استارت آپ سوئد به این افراد، موجب شود شرکت های نوپا و دانش بنیانی در این کشور ایجاد شده و هم در این کشور به اشتغالزایی بپردازند و هم در این کشور تولید ارزش افزوده کنند. همچنین درآمد مالیاتی نیز از این طریق برای دولت سوئد ایجاد خواهد شد.
سوئد از کشورهای مهاجر پذیری به شمار می رود که همواره در آن مواردی چون نژادپرستی بسیار کم بوده و سلامت و امنیت نیروی کار نیز از اهمیت بالایی برخوردار است. از این رو اخذ اقامت از طریق ویزای استارت آپ سوئد می تواند فرصت زندگی و کار در چنین کشوری را برای افراد کارآفرین به همراه داشته باشد که به خودی خود یک مشوق عالی برای آنان است. دیگر مزیت این برنامه مهاجرتی این است که اقامت از طریق ویزای استارت آپ سوئد برای کارآفرینان صاحب ایده، همراه با خانواده شان خواهد بود.
شرایط اخذ ویزای استارت آپ سوئد
از قوانین اعطای ویزای استارت آپ سوئد به افراد متقاضی این است که حداقل فرد متقاضی 51 درصد از سهم شرکت را صاحب باشد. این مورد از موارد مهمی است که اداره مهاجرت سوئد به آن امتیاز ویژه ای می دهد. همچنین برای اخذ ویزای استارت آپ سوئد می بایست فرد متقاضی اثبات کند که در طول 60 ماه گذشته حداقل 24 ماه را تجربه مدیریت در کسب و کار داشته است و بدین منظور باید اسناد رسمی را برای بررسی به کارشناسان سوئدی ارائه نماید. مرتبط بودن تحصیلات دانشگاهی با موضوع کاری استارت آپ یا کسب و کار مورد نظر؛ مورد دیگری است که از الزامات اخذ ویزای استارت آپ سوئد به شمار می رود.
به منظور دریافت ویزای استارت آپ سوئد در ابتدای امر باید یک طرح توجیهی کسب و کار ارائه نمود که نشان دهنده ایده ای خلاقانه است. در گام بعدی فرد متقاضی باید ایده مورد نظر کسب و کار را با افرادی در میان بگذارید که به وی در یافتن اسپانسر کمک می کنند. زیرا با داشتن اسپانسر، بسیار راحت تر می توان استارت آپ ویزای ترکیه را دریافت کرد. حال دیگر می توان ویزای استارت آپ سوئد را به دست آورد. این طرح توجیهی باید به طور قانع کننده ای به کارشناسان سوئدی اثبات کند که کسب و کاری که در سوئد راه اندازی می شود حتما در این کشور از راهی درست و قانونی و سالم برای اقتصاد این کشور به سوددهی خواهد رسید و نه تنها هزینه های زندگی متقاضی و خانواده اش را تامین خواهد کرد، بلکه به استخدام نیروی کار در سوئد خواهد انجامید و درآمد مالیاتی نیز برای دولت کشور سوئد در پی خواهد داشت. از دیگر مزایای ویزای استارت آپ سوئد این است که در ابتدای امر فقط باید بیزینس پلن به تصویب کارشناسان سوئدی برسد و نیازی به ارائه مدارکی چون مدرک زبان سوئدی نخواهد بود. البته نوشتن بیزینس پلن کاری بسیار تخصصی است و از عهده هر کسی بر نمی آید. به همین جهت موسسه پرگاس پارس با تکیه بر دانش و تجربه وکلا و کارشناسان خود آماده ارائه خدمات در زمینه نگارش بیزینس پلن است.