یکی از قدرت های اقتصادی اتحادیه اروپا که همواره مشتاقان زیادی را برای مهاجرت به سوی خود جذب می کرده است، کشور زیبا و توریستی فرانسه می باشد. فرانسه کشوری آرام و زیباست که علاوه بر جاذبه های گردشگری فراوان، برای سرمایه گذاران نیز دارای جاذبه های فراوانی است. این کشور از نظر تولید ناخالص ملی ششمین اقتصاد قدرتمند جهان به شمار رفته و بعد از آلمان دومین قدرت برتر اقتصادی قاره سبز شمرده می شود. بسیاری از افرادی دارای سرمایه و کارآفرینان، ترجیح می دهند با ثبت شرکت در فرانسه از تسهیلات موجود در این کشور جهان اولی بهره برده و همچنین سرمایه گذاری و بیزینس خود را نیز در چنین اقتصاد پویایی راه اندازی نمایند. یکی از تسهیلاتی که دولت این کشور به سرمایه گذاران و صاحبان کسب و کارهای راه اندازی شده در این کشور ارائه می دهد، امکان اخذ اقامت فرانسه از طریق ثبت شرکت است. همچنین انواع مختلفی از وام و کمک های مالی به ویژه در مناطق کمتر توسعه یافته به صاحبان شرکت ها اعطا می گردد.
طبیعتا برای هر فرد مشتاق به مهاجرت، باید روشی که با شرایط وی جور در بیاید را اقدام نمود. با توجه به بالا بودن میزان سرمایه ای که برای اخذ اقامت فرانسه از طریق ثبت شرکت لازم است، قطعا این روش فقط به درد افرادی که توان مالی بسیار بالایی دارند و از ریسک سرمایه گذاری هراسی ندارند می خورد. برای افراد دیگری که سرمایه محدود تری دارند و قصد ندارند آن را از کشور خارج کنند و اصلا اهل ریسک پذیری در مورد سرمایه خود نیستند، بهترین گزینه اخذ اقامت تمکن مالی فرانسه است. زیرا در این روش متقاضی سرمایه خود را اصلا از کشور خارج نکرده و فقط سود سرمایه خود را به فرانسه منتقل می کند. این سود نیز به دولت فرانسه پرداخت نمی شود، بلکه صرف هزینه های زندگی خود فرد متقاضی و خانواده اش در حین اقامت در فرانسه می شود.
انواع متعددی از شرکت را می توان در فرانسه ثبت کرد که به برخی اشاره می کنیم:
- شرکت با مسئولیت محدود: این نوع شرکت می تواند بین 2 تا 50 عضو سهامدار داشته و یک مدیر عامل نیز داشته باشد. میزان سرمایه برای شروع کار باید در کلیه اسناد و مدارک و سربرگ و فاکتورهای شرکت درج شود.
- شرکت با مسئولیت محدود تک سهامدار: این نوع شرکت توسط یک تاجر یا فعال اقتصادی به صورت انحصاری ثبت و اداره می شود.
- شرکت سهامی ساده: برای تشکیل این نوع شرکت به لااقل 2 سهامدار و سرمایه اولیه حداقل 23 هزار یورو نیاز است. این نوع شرکت بسیار مناسب تر و انعطاف پذیر تر از شرکت با مسئولیت محدود می باشد. به عنوان مثال برای برگزاری مجمع عمومی عادی در هر وقتی که برای تصمیم گیری به آن نیاز باشد، مشکلی وجود نخواهد داشت.
- شرکت مدنی و مشاغل حرفه ای: در برخی مشاغل ویژه، مانند شرکتهای ارائه دهنده خدمات در زمینه های پزشکی، پرستاری، فیزیوتراپی، توانبخشی و ... و همچنین کارهایی چون ارائه مشاوره در زمینه املاک و مستغلات، این نوع شرکت های تخصصی کاربرد دارند که به طور کلی شرکت هایی با مشارکت عمومی محسوب شده و برای تاسیس آنان لااقل به 2 شریک نیاز است. در چنین شرکت هایی هر یک از شرکا در سود و زیاد شرکت به یک اندازه سهم دارند و برای هر گونه تصمیم گیری و تغییر در سهام هر یک از شرکا نیز باید از کلیه شرکا در مجمع رای گیری و نظر خواهی شود و هر موردی که به اتفاق آرا تصویب شد باید توسط همه اعضا و سهام داران شرکت اجرایی گردد.