مفهوم کاورلتر، تنها برای مشتاقان کاریابی در خارج از کشور و یا افرادی که قصد اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های کشورهای دیگر دارند، کاربردی است و بدین علت معمولا تنها چنین افرادی با آن آشنا هستند. دیگر افراد جامعه اغلب به کل نمی دانند که کاورلتر (Cover Letter) چیست و چگونه بنویسیم؟ بدین سبب، در این مطلب قصد داریم به معرفی کامل آن و نکات مهم در نگارش کاورلتر بپردازیم.
روش های گوناگونی برای مهاجرت به کشورهای دیگر وجود دارد و اصلی ترین و جذاب ترین آن ها مهاجرت از طریق کاریابی و تحصیل می باشد. زیرا به سرمایه گذاری چندان زیادی نیاز ندارد. برای مهاجرت کاری و تحصیلی یکی از اصلی ترین پیش نیازها، داشتن رزومه مناسب و تاثیرگذار است. از این رو، نوشتن متنی به نام کاورلتر که به نوعی بیان کننده رزومه تحصیلی و کاری فرد متقاضی است، باید با دقت و حساسیت بالایی صورت گیرد.
در ابتدا باید به این سوال پاسخ دهیم که هدف از نگارش کاورلتر (Cover Letter) چیست و چگونه بنویسیم؟ هر فردی که برای یک موقعیت شغلی تقاضا کرده یا برای اخذ پذیرش از دانشگاهی اپلای نموده است، باید با کارفرما یا موسسه آموزشی مکاتبه کرده و شرایط خود را به خوبی معرفی نماید. کاور لتر شغلی و تحصیلی دقیقا همین کار را برای وی انجام می دهد. در قالب کاورلتر، فرد متقاضی می بایست ابتدا به خوبی خود را معرفی کرده و مهارتها، تجربیات، مدارک تحصیلی و تکمیلی و سایر موارد مرتبط را به خوبی بیان کند. اما اصل نکته نحوه نگارش کاورلتر این است که باید به صورتی باشد که فرد خواننده ترغیب شده و متن را تا انتها با اشتیاق مطالعه کند. به طور معمول در پایان متن نامه، درخواست ملاقات و مصاحبه باید ذکر شود که به منظور کاریابی در سایر کشورها معمولا تقاضا برای مصاحبه آنلاین ذکر می شود.
کاور لتر شغلی
کاربرد اصلی کاور لتر ها برای متقاعد کردن کارفرمایان برای ورود به مرحله مصاحبه شغلی و در نهایت اخذ جاب آفر از آنها می باشد. کاورلتر شغلی خود به سه دسته اصلی تقسیم بندی می شود که عبارتند از: کاورلتر در پاسخ به یک آگهی استخدامی، کاورلتر ارجاعی و کاورلتر درخواست نشده.
1. کاورلتر در پاسخ به یک آگهی استخدامی:
معمول ترین نوع کارلتر است که در پاسخ به یک آگهی شغلی خاص تهیه شده و ارسال می گردد.
2. کاورلتر ارجاعی:
این نوع کاورلتر بر اساس توصیه یک شخص که فرد را به سازمان ارجاع داده، برای کارفرما نوشته می شود. در بسیاری موارد کارکنان یک سازمان خود نقش معرف را بازی می کنند و نامشان در کاورلتر معرفی متقاضیان جدید درج می شود. در دنیا مرسوم است که کارفرمایان در قبال پیدا کردن نیروی کار لایق، به معرف پاداش هم اعطا می کنند.
3. کاورلتر درخواست نشده:
این نوع کاورلتر زمانی نوشته می شود که فرد تمایل دارد برای کارفرمایی خاص کار کند و در قالب کاورلتر درج می کند که اگر موقعیت شغلی در سازمان خالی شد وی را در جریان قرار دهند و یا قرار ملاقات با کارفرما برای وی تنظیم نمایند.
کاور لتر تحصیلی
در بعضی موارد برای اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های کشورهای دیگر، علاوه بر رزومه، یک کاورلتر نیز ارسال می شود که به کاور لتر تحصیلی معروف است و قواعد نگارش آن همانند کاورلتر شغلی است.
اصول نگارش کاورلتر
با در نظر داشتن اصول نگارش کاورلتر، در پاراگراف اول، متقاضی می بایست به معرفی خود پرداخته و ذکر کند که برای کدام موقعیت شغلی یا تحصیلی تقاضا داده است. علت علاقه به ورود به سازمان یا شرکت مورد نظر و موقعیت شغلی فوق نیز باید به خوبی مشخص شود. در قسمت بعدی که به بدنه نامه شهرت دارد، متقاضی باید با ارائه نمونه از تجربیات خود، توانایی انجام مسئولیت های آن موقعیت شغلی را در سازمان مربوطه نشان دهد. در قسمت پایانی نامه، متقاضی از خواننده برای اینکه زمان گذاشته و به مطالعه نامه پرداخته تشکر نموده و به صورت خلاصه علت اینکه چرا خود را یک کاندیدای مناسب برای رسیدن به آن موقعیت شغلی می داند، ذکر نماید. در انتهای نامه باید فرد متقاضی اطلاعات تماس خود به ویژه ایمیل و شماره تلفن را ذکر نماید و تمایل خود برای انجام مصاحبه را نیز بیان کند.
همچنین نوشتن کاورلتر استانداردهایی نیز دارد که یکی از آن ها نگارش به سبک نامه های اداری است. به طور معمول کاور لتر باید در قالب فایل MS WORD و با اندازه قلمی 10 الی 12 نهایتا در یک یا 2 صفحه نگارش شده و ارسال گردد. مهم است که جهت ایجاد اشتیاق در خواننده برای مطالعه مطلب، از نگارش مجدد اطلاعاتی که در رزومه ذکر شده، در قالب کاور لتر پرهیز گردد. بیشتر باید در قالب کاور لتر توانایی ها، استعداد و اشتیاق به زمینه کاری تخصصی مورد نظر بیان شود. سادگی و روانی مطلب نیز از دیگر مواردی است که باید در نظر داشته شود. همچنین از به کار بردن حاشیه های زینتی برای متن و عکس پس زمینه اکیدا خودداری شود. یکی دیگر از نکات مهم در نوشتن کاورلتر، دقت در پرهیز از وجود غلط املایی است، زیرا این موضوع می تواند در خواننده به ویژه کارفرما بشدت تاثیر منفی گذاشته و وی را از خواندن ادامه مطلب پشیمان کند. در واقع کارفرما حس خواهد کرد که فرد متقاضی از شایستگی کافی برخوردار نبوده و صلاحیت این را ندارد که به وی فرصتی داده شود. پرهیز از پرگویی نیز دیگر مورد مهم در جذاب کردن متن کاور لتر می باشد. بهتر است فرد متقاضی از جملات منفی در متن خود استفاده کمتری نماید، زیرا این جملات حس چندان مناسبی را به فرد خواننده منتقل نمی کنند.
اما عده قابل توجهی از هموطنان عزیزمان که قصد استفاده از فرصت کار در خارج از کشور را دارند، در زمینه نگارش کاورلتر برای کار در کشورهای دیگر توانایی و مهارت کافی را ندارند. از این رو، موسسه مهاجرتی پرگاس پارس که سال ها تجربه در زمینه اخذ جاب آفر از کارفرمایان در کشورهای مختلفی از جمله اتریش، آلمان، سوئیس، کانادا، استرالیا، انگلیس، نیوزلند، آمریکا، فرانسه، هلند، ایتالیا، اسپانیا، قطر، کویت، عمان و ... را دارد، آماده ارائه خدمات و راهنمایی به هموطنان عزیزمان در این زمینه می باشد.
موسسه مهاجرتی بین المللی پرگاس پارس با همکاری وکلای مجرب آماده ارایه مشاوره در خصوص انواع ویزای کار و اقامت کاری در کلیه کشورهای دنیا می باشد. برای اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرموده یا فرم مشاوره را پر نمایید:
021-88662180