بازنشستگان به خصوص افرادی که از تمکن مالی نسبتا مناسبی برخوردار بوده و درآمد ثابت ماهانه نسبتاً بالایی دارند، ترجیح می دهند دوران بازنشستگی خود را در جایی آرام و با بالاترین سطح کیفیت زندگی بگذرانند. از این رو تمایل به مهاجرت در میان آن ها به وفور دیده می شود. لازم است این افراد پیش از هر اقدامی با شرایط کشورهایی که به عنوان گزینه های انتخاب بهترین کشور برای اقامت بعد از بازنشستگی شناخته می شوند، آشنایی پیدا کرده و سپس برای اخذ اقامت بازنشستگی از این کشورها اقدام نمایند. در این مطلب شرایط اصلی ترین گزینه های پیش روی این عزیزان را معرفی می نماییم.
بهترین کشورها برای اقامت بعد از بازنشستگی 2025
به طور قطع، برای افرادی که به دنبال بهترین کشور برای اقامت بعد از بازنشستگی هستند، کشورهای عضو اتحادیه اروپا می توانند گزینه هایی عالی به حساب آیند. بهترین روش برای اخذ اقامت بازنشستگی در کشورهای اروپایی را روش اخذ اقامت از طریق تمکن مالی یا خود حمایتی می توان دانست در این روش بازنشستگان عزیز لازم نیست سرمایه خود را به کشور مقصد مهاجرت منتقل کنند و فقط کافیست برای اثبات تمکن مالی کافی برای گذران زندگی خود و همسرشان در کشور مقصد، سپرده گذاری بانکی انجام داده و همچنین با مدارک مستدل اثبات نمایند که از مستمری بازنشستگی، اجاره املاک و مستغلات، سرمایه گذاری در بورس و سود سپرده های بانکی، مجموعا درآمد ماهانه ای بیش از حداقل تعیین شده در کشور مقصد را به دست می آورند. در این روش این عزیزان در ابتدا یک اقامت موقت اولیه به دست آورده و سالانه یا دوسالانه و یا حتی سه سالانه بسته به قوانین کشور مقصد، اقامت خود را تمدید نموده و پس از ۵ سال اقامت دائم کشور مورد نظر را اخذ می نمایند. از مزایای این روش برای بازنشستگان عزیز این است که برای اخذ اقامت، نیازی به ارائه مدرک زبان کشور مورد نظر نخواهند داشت. مکانیسم کار در این روش در کلیه کشورهای ارائه دهنده این نوع اقامت، یکسان است و تنها تفاوت در حداقل درآمد ماهانه اثباتی، حداقل سپرده گذاری بانکی و حداقل میزان حضور فیزیکی در کشور مورد نظر در طول سال است.
البته بازنشستگان عزیز می توانند از روش های دیگری نیز برای اخذ اقامت کشورهای مختلف از جمله کشورهای اروپایی اقدام نمایند که هر یک از این روش ها، شرایط خاص خود را داراند. به عنوان مثال این عزیزان می توانند با راه اندازی شعبه ای از رستوران های زنجیره ای، برای خود، همسر و حتی فرزندانشان اقامت دریافت نمایند و از این طریق یک کسب و کار خانوادگی نیز در آن کشور ایجاد نمایند. همچنین اخذ اقامت از طریق سرمایه گذاری در خرید ملک و ثبت شرکت نیز برای این عزیزان امکان پذیر است.
ویزای بازنشستگی استرالیا
بسیاری استرالیا را بهترین کشور برای اقامت بعد از بازنشستگی به حساب می آورند. ویزای بازنشستگی استرالیا برای بازنشستگان دارای تمکن مالی که به جز همسر، وابسته دیگری ندارند و قصد دارند در استرالیا سرمایه گذاری کرده و دوره بازنشستگی خود را در آن بگذرانند، مناسب است. ویزای بازنشستگی استرالیا به صورت 4 ساله صادر شده و فرد متقاضی دارای شرایط، می تواند حق 20 ساعت کار در هفته را نیز در این کشور داشته باشد. شرایط اخذ ویزای بازنشستگی استرالیا به شرح ذیل است:
1. فرد متقاضی باید حداقل 55 سال سن داشته باشد و برای همسر وی محدودیت سنی در نظر گرفته نشده است.
2. سرمایه گذاری 500 هزار دلار استرالیا در این کشور و یا 250 هزار دلار در مناطق کم جمعیت این کشور.
3. میزان دارایی خالص فرد متقاضی و همسرش لااقل باید 750 هزار دلار استرالیا باشد. در مناطق کم جمعیت این کشور، رقم 500 هزار دلار هم مورد قبول است.
4. میزان درآمد سالیانه فرد متقاضی و همسرش باید لااقل 65 هزار دلار استرالیا باشد. در مناطق کم جمعیت این کشور، رقم 50 هزار دلار نیز مورد قبول است.
5. سلامت کامل
6. داشتن بیمه سلامتی و درمانی
7. دریافت تایید از یکی از ایالت های کشور استرالیا
اقامت بازنشستگی کانادا
برای بازنشستگان عزیز، اقامت بازنشستگی کانادا یا همان ویزای بازنشستگی کانادا، از بهترین گزینه ها به شمار می رود. ویزای بازنشستگی کانادا زیرمجموعه ای از ویزاهای سرمایه گذاری این کشور به حساب می آید. برای این منظور، متقاضیان باید تمکن مالی خود را اثبات نمایند. در راستای اخذ اقامت بازنشستگی کانادا، سرمایه گذاری در راه اندازی شرکت و همچنین خرید ملک در کانادا نیز می تواند به این عزیزان کمک نماید.
ویزای بازنشستگی اتریش
کشور زیبا، صنعتی، پیشرفته و آرام اتریش را نیز می توان بهترین کشور برای اقامت بعد از بازنشستگی دانست. ویزای بازنشستگی اتریش که همان برنامه اخذ اقامت تمکن مالی اتریش می باشد، شرایط خاص خود را دارد. فرد بازنشسته برای اخذ ویزای بازنشستگی اتریش، باید اثبات کند که درآمد حداقل 2000 یورویی برای خود، 500 یورو برای همسر و در صورت داشتن هر فرزند زیر 18 سال 250 یورو در ماه برای وی، از مستمری بازنشستگی، اجاره املاک و مستغلات، سرمایه گذاری در بورس و سود سپرده های بانکی، مجموعا بدست می آورد. همچنین سپرده گذاری بانکی حداقل 24 هزار یورویی برای خود وی، 6000 یورو برای همسر و حداقل 3000 یورو برای هر فرزند زیر 18 سال وی باید صورت گیرد. در ابتدای امر، ویزای بازنشستگی اتریش با اعتبار 1 ساله صادر شده و در پایان سال اول به صورت 2 ساله تمدید می شود. در پایان 5 سال نیز به فرد متقاضی و خانواده اش اقامت دائم اتریش اعطا می شود. پروسه اخذ اقامت اولیه نیز برای این عزیزان 6 تا 12 ماه زمان می برد. بر اساس قوانین اتحادیه اروپا متقاضی باید حداقل 183 روز در سال را در اتریش حضور داشته باشد و در این زمینه سختگیری فراوانی صورت می گیرد. علاوه بر این روش، بازنشستگان با راه اندازی شعبه یک فروشگاه یا رستوران زنجیره ای در اتریش و همچنین سرمایه گذاری در ثبت شرکت در این کشور نیز می توانند با راه اندازی یک بیزینس خانوادگی در این کشور اقامت دریافت کنند.
اقامت بازنشستگان در ترکیه
اقامت بازنشستگان ترکیه برای افراد بازنشسته ای که نخواهند فعالیت اقتصادی در این کشور داشته باشند، فراهم شده و متقاضیان در صورت داشتن درآمد کافی، می توانند در این کشور به صورت موقت اقامت گزینند. اما روش های مناسبی برای اخذ اقامت دائم این کشور نیز برای بازنشستگان وجود دارد که مهم ترین آن ها، اقامت از طریق خرید ملک در ترکیه است. متقاضیان اقامت بازنشستگان در ترکیه با خرید ملک در این کشور می توانند اقامت ترکیه را اخذ کرده و دوران بازنشستگی خود را در این کشور توریستی بگذرانند. همچنین اگر بیش از 400 هزار دلار در خرید ملک در ترکیه سرمایه گذاری کنند، می توانند مستقیما پاسپورت این کشور را اخذ کنند.
اقامت بازنشستگی اسپانیا
کشور توریستی اسپانیا را نیز می توان بهترین کشور برای اقامت بعد از بازنشستگی دانست. اقامت بازنشستگی اسپانیا که همان برنامه اخذ اقامت تمکن مالی اسپانیا می باشد، شرایط خاص خود را دارد. فرد بازنشسته برای اخذ اقامت بازنشستگی اسپانیا، باید اثبات کند که درآمد حداقل 2150 یورویی برای خود، 535 یورو برای همسر و در صورت داشتن هر فرزند زیر 18 سال 535 یورو در ماه برای وی، از مستمری بازنشستگی، اجاره املاک و مستغلات، سرمایه گذاری در بورس و سود سپرده های بانکی، مجموعا بدست می آورد. همچنین سپرده گذاری بانکی حداقل 28500 یورویی برای خود وی، 6420 یورو برای همسر و حداقل 6420 یورو برای هر فرزند زیر 18 سال وی باید صورت گیرد. در ابتدای امر، اقامت بازنشستگی اتریش با اعتبار 1 ساله صادر شده و در پایان سال اول نیز به صورت 1 ساله تمدید می شود. در پایان 5 سال نیز به فرد متقاضی و خانواده اش اقامت دائم اسپانیا اعطا می شود. پروسه اخذ اقامت اولیه نیز برای این عزیزان 3 تا 6 ماه زمان می برد. بر اساس قوانین اتحادیه اروپا متقاضی باید حداقل 183 روز در سال را در اسپانیا حضور داشته باشد و در این زمینه سختگیری فراوانی صورت می گیرد. علاوه بر این روش، بازنشستگان با راه اندازی شعبه یک فروشگاه یا رستوران زنجیره ای در اسپانیا و همچنین سرمایه گذاری در ثبت شرکت در این کشور نیز می توانند با راه اندازی یک بیزینس خانوادگی در این کشور اقامت دریافت کنند. همچنین امکان اخذ اقامت با خرید ملک در اسپانیا نیز برای عزیزان بازنشسته فراهم است.
اقامت بازنشستگی پرتغال
کشور زیبای پرتغال را نیز می توان بهترین کشور برای اقامت بعد از بازنشستگی دانست. اقامت بازنشستگی پرتغال که همان برنامه اخذ اقامت تمکن مالی پرتغال یا ویزای D7 می باشد، شرایط خاص خود را دارد. فرد بازنشسته برای اخذ اقامت بازنشستگی پرتغال، باید اثبات کند که درآمد حداقل 745 یورو برای خود، 375 یورو برای همسر و در صورت داشتن هر فرزند زیر 18 سال 225 یورو در ماه برای وی، از مستمری بازنشستگی، اجاره املاک و مستغلات، سرمایه گذاری در بورس و سود سپرده های بانکی، مجموعا بدست می آورد. همچنین سپرده گذاری بانکی حداقل 8940 یورویی برای خود وی، 4500 یورو برای همسر و حداقل 2700 یورو برای هر فرزند زیر 18 سال وی باید صورت گیرد. در ابتدای امر، اقامت بازنشستگی پرتغال با اعتبار 1 ساله صادر شده و در پایان سال اول نیز به صورت 2 ساله تمدید می شود. در پایان 5 سال نیز به فرد متقاضی و خانواده اش اقامت دائم پرتغال اعطا می شود. پروسه اخذ اقامت اولیه نیز برای این عزیزان 4 تا 7 ماه زمان می برد. بر اساس قوانین اتحادیه اروپا متقاضی باید حداقل 183 روز در سال را در پرتغال حضور داشته باشد و در این زمینه سختگیری فراوانی صورت می گیرد. علاوه بر این روش، بازنشستگان با راه اندازی شعبه یک فروشگاه یا رستوران زنجیره ای در پرتغال و همچنین سرمایه گذاری در ثبت شرکت در این کشور نیز می توانند با راه اندازی یک بیزینس خانوادگی در این کشور اقامت دریافت کنند. همچنین امکان اخذ اقامت با خرید ملک در پرتغال نیز برای عزیزان بازنشسته فراهم است.
اقامت بازنشستگی یونان
کشور تاریخی و توریستی یونان را نیز می توان بهترین کشور برای اقامت بعد از بازنشستگی دانست. اقامت بازنشستگی یونان که همان برنامه اخذ اقامت تمکن مالی یونان می باشد، شرایط خاص خود را دارد. فرد بازنشسته برای اخذ اقامت بازنشستگی یونان، باید اثبات کند که درآمد حداقل 1000 یورو برای خود، 400 یورو برای همسر و در صورت داشتن هر فرزند زیر 18 سال 300 یورو در ماه برای وی، از مستمری بازنشستگی، اجاره املاک و مستغلات، سرمایه گذاری در بورس و سود سپرده های بانکی، مجموعا بدست می آورد. همچنین سپرده گذاری بانکی حداقل 12000 یورویی برای خود وی، 4800 یورو برای همسر و حداقل 3600 یورو برای هر فرزند زیر 18 سال وی باید صورت گیرد. در ابتدای امر، اقامت بازنشستگی یونان با اعتبار 2 ساله صادر شده و در پایان سال دوم نیز به صورت 3 ساله تمدید می شود. در پایان 5 سال نیز به فرد متقاضی و خانواده اش اقامت دائم یونان اعطا می شود. پروسه اخذ اقامت اولیه نیز برای این عزیزان 3 تا 4 ماه زمان می برد. بر اساس قوانین اتحادیه اروپا متقاضی باید حداقل 183 روز در سال را در یونان حضور داشته باشد، اما در این زمینه سختگیری زیادی صورت نمی گیرد. علاوه بر این روش، بازنشستگان با راه اندازی شعبه یک فروشگاه یا رستوران زنجیره ای در یونان و همچنین سرمایه گذاری در ثبت شرکت در این کشور نیز می توانند با راه اندازی یک بیزینس خانوادگی در این کشور اقامت دریافت کنند. همچنین امکان اخذ اقامت با خرید ملک در یونان نیز برای عزیزان بازنشسته فراهم است.
ویزای بازنشستگی فرانسه
کشور زیبای پرتغال را نیز می توان بهترین کشور برای اقامت بعد از بازنشستگی دانست. ویزای بازنشستگی فرانسه که همان برنامه اخذ اقامت تمکن مالی فرانسه می باشد، شرایط خاص خود را دارد. فرد بازنشسته برای اخذ ویزای بازنشستگی فرانسه، باید اثبات کند که درآمد حداقل 3000 یورو برای خود، 1000 یورو برای همسر و در صورت داشتن هر فرزند زیر 18 سال 500 یورو در ماه برای وی، از مستمری بازنشستگی، اجاره املاک و مستغلات، سرمایه گذاری در بورس و سود سپرده های بانکی، مجموعا بدست می آورد. همچنین سپرده گذاری بانکی حداقل 36000 یورویی برای خود وی، 12000 یورو برای همسر و حداقل 6000 یورو برای هر فرزند زیر 18 سال وی باید صورت گیرد. در ابتدای امر، ویزای بازنشستگی فرانسه با اعتبار 1 ساله صادر شده و در پایان سال اول نیز به صورت 1 ساله تمدید می شود. در پایان 5 سال نیز به فرد متقاضی و خانواده اش اقامت دائم فرانسه اعطا می شود. پروسه اخذ اقامت اولیه نیز برای این عزیزان 4 تا 6 ماه زمان می برد. بر اساس قوانین اتحادیه اروپا متقاضی باید حداقل 183 روز در سال را در فرانسه حضور داشته باشد، اما برای اثبات این موضوع، کافیست تنها یک اجاره نامه برای مدت 6 ماه در سال ارائه شود. علاوه بر این روش، بازنشستگان با راه اندازی شعبه یک فروشگاه یا رستوران زنجیره ای در فرانسه و همچنین سرمایه گذاری در ثبت شرکت در این کشور نیز می توانند با راه اندازی یک بیزینس خانوادگی در این کشور اقامت دریافت کنند.
ویزای بازنشستگی مالزی
کشور زیبا و توریستی مالزی نیز گزینه مناسبی برای اقامت در دوران بازنشستگی به شمار می رود. بسیاری از بازنشستگان از سراسر دنیا ترجیح می دهند دوران بازنشستگی خود را در یک کشور زیبا، آرام و توریستی مانند مالزی بگذرانند. برنامه ویزای بازنشستگی مالزی یا همان MM2H مخفف عبارت Malaysia My Second Home امکان اقامت 10 ساله را برای واجدین شرایط، مهیا می کند. افراد متقاضضی ویزای بازنشستگی مالزی که سن بالای 50 سال دارند باید سرمایه گذاری حداقل به مبلغ 40000 دلار آمریکا در یکی از بانک های مالزی انجام داده و اثبات کنند که ماهانه حداقل 3000 دلار آمریکا به عنوان مقرری بازنشستگی دریافت می کنند. پس از یک سال فرد می تواند مبلغی برابر با 13000 دلار آمریکا را برای مصارفی از جمله هزینه تحصیل فرزندان، هزینه درمان، خرید ماشین و یا مسکن پس بگیرند.
شرایط اخذ ویزای بازنشستگی مالزی برای افراد زیر 50 سال کمی متفاوت است، اما با این حال این افراد نیز می توانند به راحتی به مالزی مهاجرت نمایند. افراد زیر 50 سال باید مبلغی برابر با حداقل 80000 دلار آمریکادر یکی از بانک های این کشور سرمایه گذاری نموده و یا اثبات نمایند که درآمد ماهیانه آنان مبلغی برابر با حداقل 10000 دلار آمریکا در ماه می باشد. در این شرایط نیز امکان بازپس گیری درصدی از سرمایه گذاری اولیه برای مصارف ذکر شده فراهم می باشد. بر خلاف بسیاری از سایر کشورها، ویزای بازنشستگی مالزی تحت شرایطی به افراد اجازه کار داده و افراد بالای 50 سال نیز حتی می توانند به جست و جوی کار پاره وقت بپردازند.
ویزای بازنشستگی تایلند
تایلند، دیگر کشور توریستی جنوب شرق آسیا نیز از کشورهای مناسب برای گذراندن دوران بازنشستگی به شمار می رود. اخذ ویزای بازنشستگی تایلند شرایطی دارد که اصلی ترین موارد آن عبارتند از:
1. سن متقاضی باید حداقل 50 سال باشد.
2. اثبات تمکن مالی از یکی از طرق ذیل:
الف. ارائه صورت حساب بانکی سپرده گذاری حداقل 800 هزار بات در یک بانک کشور تایلند. (این مبلغ باید حداقل از 3 ماه قبل از درخواست، در حساب فرد موجود باشد).
ب. ارائه مدرکی دال بر داشتن مستمری بازنشستگی ماهانه معادل حداقل 65 هزار بات تایلند.
3. ارائه بیمه نامه معتبر از یک شرکت تایلندی یا خارجی.
ویزای بازنشستگی هلند
این ویزا نیازمند اثبات درآمد ثابت و کافی (حدود 2,500 تا 3,500 یورو ماهانه برای یک نفر) است که نباید به اشتغال در هلند وابسته باشد. متقاضیان باید بیمه درمانی معتبر داشته باشند و مدارکی مانند تمکن مالی، اجارهنامه یا خرید ملک ارائه دهند. پس از 5 سال اقامت قانونی و مداوم، امکان درخواست برای اقامت دائم یا شهروندی وجود دارد.
ویزای بازنشستگی سوئد
متقاضیان باید اثبات کنند که درآمد ماهانهای ثابت (حداقل 2,000 تا 2,500 یورو برای یک نفر) و بیمه درمانی کامل دارند. ارائه محل اقامت (اجارهنامه یا خرید ملک) و مدارک تمکن مالی برای تأمین هزینههای زندگی الزامی است. پس از 5 سال اقامت مداوم و قانونی، امکان درخواست اقامت دائم وجود دارد.
ویزای بازنشستگی ایتالیا
ایتالیا ویزای بازنشستگی به نام ویزای اقامت انتخابی (Elective Residency Visa) ارائه میدهد که برای افرادی با درآمد ثابت و مستقل مناسب است. متقاضی باید درآمد سالانه حداقل 31,000 یورو (برای یک نفر) از منابع خارجی اثبات کند و محل اقامت مشخصی (مانند خرید یا اجاره ملک) در ایتالیا داشته باشد. بیمه درمانی خصوصی که هزینههای پزشکی را به طور کامل پوشش دهد، الزامی است. این ویزا ابتدا برای یک سال صادر میشود و در صورت رعایت شرایط، قابل تمدید و پس از 5 سال منجر به اقامت دائم میشود.
ویزای بازنشستگی سوئیس
سوئیس ویزای بازنشستگی را تحت عنوان اقامت برای افراد بازنشسته (Residence Permit for Retirees) ارائه میدهد که برای افراد بالای 55 سال با تمکن مالی بالا طراحی شده است. متقاضی باید درآمد سالانهای ثابت و کافی (حداقل 100,000 تا 150,000 فرانک سوئیس) بدون وابستگی به کار، بیمه درمانی کامل، و محل اقامت مشخص (خرید یا اجاره ملک) را اثبات کند. برخی کانتونها ممکن است شرایط متفاوتی داشته باشند، از جمله الزامات مالی بالاتر. این اقامت ابتدا موقت است و در صورت رعایت شرایط، میتواند به اقامت دائم تبدیل شود.
ویزای بازنشستگی قبرس
قبرس ویزای بازنشستگی را تحت عنوان اقامت دسته F ارائه میدهد که برای بازنشستگان با تمکن مالی کافی مناسب است. متقاضی باید اثبات کند که درآمد ثابت ماهانه (حداقل 1,000 تا 2,000 یورو برای یک نفر) از منابع خارج از قبرس دارد و نیازی به اشتغال ندارد. ارائه بیمه درمانی معتبر و داشتن محل اقامت (خرید یا اجاره ملک) در قبرس الزامی است. این اقامت ابتدا موقت است و پس از 5 سال زندگی مداوم میتواند به اقامت دائم تبدیل شود.
ویزای بازنشستگی مالتا
مالتا ویزای بازنشستگی را تحت عنوان برنامه اقامت بازنشستگی مالتا ارائه میدهد که برای افراد با درآمد ثابت و مستقل مناسب است. متقاضی باید درآمد سالانه کافی (حداقل 25,000 یورو) یا دارایی مالی قابل توجه داشته باشد، بیمه درمانی بینالمللی معتبر ارائه دهد و ملک واجد شرایطی را در مالتا خریداری (حداقل 275,000 یورو) یا اجاره کند. متقاضیان موظف به پرداخت حداقل مالیات سالانه 15,000 یورو هستند. پس از چند سال اقامت مداوم و رعایت شرایط، امکان درخواست اقامت دائم وجود دارد.
ویزای بازنشستگی لیتوانی
متقاضی باید اثبات کند که درآمد ثابت ماهانه (حداقل 1,200 یورو برای یک نفر) و تمکن مالی کافی برای تأمین هزینههای زندگی خود دارد. بیمه درمانی کامل، ارائه مدارک اثبات محل اقامت (خرید یا اجاره ملک) و گواهی عدم سوءپیشینه الزامی است. این اقامت ابتدا موقت است و پس از 5 سال اقامت مداوم میتواند به اقامت دائم تبدیل شود.
ویزای بازنشستگی اکوادور
اکوادور ویزای بازنشستگی را تحت عنوان ویزای بازنشستگان (Pensioner Visa - 9-I) ارائه میدهد که برای افراد دارای درآمد ثابت طراحی شده است. متقاضی باید اثبات کند که حداقل درآمد ماهانه 1,275 دلار آمریکا (برای یک نفر) از حقوق بازنشستگی یا سرمایهگذاریها دریافت میکند. بیمه درمانی کامل و ارائه گواهی عدم سوءپیشینه الزامی است. این ویزا ابتدا به صورت اقامت موقت صادر میشود و پس از 21 ماه، امکان درخواست اقامت دائم وجود دارد.
ویزای بازنشستگی مکزیک
مکزیک ویزای بازنشستگی را تحت عنوان ویزای اقامت دائم برای بازنشستگان (Permanent Resident Visa) ارائه میدهد که برای افراد دارای درآمد ثابت و مستقل مناسب است. متقاضی باید اثبات کند که درآمد ماهانه حداقل 4,500 دلار آمریکا یا سرمایه نقدی حدود 180,000 دلار آمریکا دارد. ارائه بیمه درمانی، گواهی عدم سوءپیشینه و مدرک محل اقامت (خرید یا اجاره ملک) الزامی است. این ویزا به بازنشستگان اجازه اقامت دائمی میدهد و نیازی به تمدید سالانه ندارد.
ویزای بازنشستگی کاستاریکا
کاستاریکا ویزای بازنشستگی را تحت عنوان ویزای "پنشینادو" (Pensionado Visa) ارائه میدهد که برای بازنشستگان با درآمد ثابت مناسب است. متقاضی باید اثبات کند که حداقل درآمد ماهانه 1,000 دلار آمریکا از حقوق بازنشستگی یا منبع تضمینشده دیگر دریافت میکند. بیمه درمانی دولتی از طریق سیستم بیمه ملی (Caja) و ارائه مدارکی مانند گواهی عدم سوءپیشینه، گواهی حقوق بازنشستگی و اجارهنامه یا مالکیت ملک الزامی است. این ویزا امکان اقامت موقت فراهم میکند و پس از 3 سال میتوان برای اقامت دائم درخواست داد.
ویزای بازنشستگی آمریکا
بازنشستگان میتوانند از طریق ویزای توریستی بلندمدت (B-2) یا سرمایهگذاری (EB-5) اقدام کنند. در ویزای EB-5، متقاضی باید حداقل 800,000 دلار در یک پروژه تجاری در مناطق مشخص سرمایهگذاری کند و اقامت دائم دریافت کند. بازنشستگان با درآمد ثابت نیز میتوانند بهطور موقت با ویزای توریستی در آمریکا اقامت داشته باشند، اما این ویزا محدود به 6 ماه است و امکان تمدید موقت دارد. برای اقامت طولانیتر، مسیرهای دیگری مانند اسپانسرشیپ خانوادگی یا ویزاهای خاص باید بررسی شوند.
مزایا و معایب اخذ اقامت بازنشستگی
مزایا:
- هزینههای مناسب زندگی در برخی کشورها
- معافیتهای مالیاتی
- دسترسی به خدمات درمانی باکیفیت
- آبوهوای دلپذیر و سبک زندگی آرام
- امکان سرمایهگذاری و مالکیت ملک
- نزدیکی به کشورهای همسایه و امکان سفر آسان
- فرصت یادگیری و تعامل با فرهنگهای جدید
- انعطافپذیری در انتخاب کشور مقصد
معایب:
- محدودیتهای قانونی و عدم اجازه کار
- هزینههای اولیه بالا
- وابستگی به درآمد خارجی
- زبان و فرهنگ جدید
- دوری از خانواده و دوستان
- شرایط پیچیده درخواست اقامت
- محدودیتهای بیمه درمانی
- تطبیق با سبک زندگی محلی
سوالات متداول در باب بهترین کشور برای اقامت بعد از بازنشستگی
1.چرا انتخاب یک کشور برای اقامت بازنشستگی اهمیت دارد؟
- هزینههای زندگی متناسب با درآمد بازنشستگی.
- کیفیت خدمات بهداشتی و درمانی.
- شرایط اقامت، ویزا یا شهروندی.
- سبک زندگی، آبوهوا و فرهنگ کشور مقصد.
- دسترسی به خدمات رفاهی و سرگرمی.
2.بهترین کشورها برای اقامت بازنشستگی کداماند؟
- پرتغال: به دلیل هزینههای زندگی ارزان، آبوهوای معتدل و خدمات بهداشتی باکیفیت.
- اسپانیا: برای آبوهوای گرم، زندگی آرام در سواحل مدیترانه و هزینههای نسبتاً پایین زندگی.
- تایلند: با هزینههای بسیار پایین زندگی، خدمات درمانی ارزان و جامعه بزرگ مهاجران.
- مالت: برای آبوهوای آفتابی، زبان انگلیسی رایج و معافیتهای مالیاتی.
- کاستاریکا: به دلیل طبیعت بکر، هزینه پایین زندگی و خدمات درمانی کارآمد.
3.هزینههای زندگی در کشورهای مناسب برای بازنشستگی چگونه است؟
- هزینههای زندگی به سبک زندگی شما بستگی دارد. به طور میانگین:
- پرتغال: حدود 1,500 تا 2,500 یورو در ماه برای یک زوج.
- اسپانیا: حدود 1,800 تا 2,500 یورو در ماه.
- تایلند: 1,000 تا 1,500 دلار در ماه.
- مالت: 2,000 تا 3,000 یورو در ماه.
- کاستاریکا: 1,200 تا 2,000 دلار در ماه.
4.شرایط اقامت در این کشورها چگونه است؟
- پرتغال: امکان اخذ ویزای بازنشستگی (D7) برای افرادی که درآمد ثابتی دارند.
- اسپانیا: ویزای "نان لوکراتیو" برای افرادی که نیازی به کار در اسپانیا ندارند.
- تایلند: ویزای بازنشستگی (O-A) برای افراد بالای 50 سال با اثبات درآمد کافی.
- مالت: برنامه اقامت دائم برای بازنشستگان با سرمایهگذاری یا اثبات درآمد.
- کاستاریکا: برنامه اقامت "Pensionado" برای افراد با درآمد ماهانه ثابت (حداقل 1,000 دلار).
5.شرایط خدمات درمانی در این کشورها چگونه است؟
- پرتغال و اسپانیا: سیستم درمانی دولتی پیشرفته و ارزان برای ساکنان دائمی.
- تایلند: بیمارستانهای خصوصی باکیفیت و هزینههای پایین.
- مالت: خدمات درمانی استاندارد با دسترسی به مراکز اروپایی.
- کاستاریکا: سیستم درمانی دولتی و خصوصی با هزینههای مناسب.
6.بهترین کشورها از نظر آبوهوا کداماند؟
- پرتغال و اسپانیا: آبوهوای مدیترانهای با زمستانهای معتدل و تابستانهای گرم.
- تایلند: آبوهوای گرمسیری با فصل بارانی و گرم.
- مالت: آبوهوای آفتابی در بیشتر روزهای سال.
- کاستاریکا: تنوع آبوهوایی با مناطق گرمسیری و کوهستانی.
7.مزایای مالیاتی در کشورهای بازنشستگی چیست؟
- پرتغال: معافیت مالیاتی برای بازنشستگان خارجی در قالب برنامه NHR (Non-Habitual Residency).
- مالت: نرخ مالیات پایین برای درآمدهای خارجی.
- اسپانیا و تایلند: نرخهای مالیاتی معتدل و معافیت برای بازنشستگان خارجی.
- کاستاریکا: مالیات کم بر درآمدهای خارجی.
8.امنیت اجتماعی و رفاهی در این کشورها چگونه است؟
- پرتغال و اسپانیا: کشورهای امن با نرخ جرم پایین و خدمات رفاهی جامع.
- تایلند: جامعه مهاجران فعال و سبک زندگی آرام.
- مالت و کاستاریکا: محیط امن برای بازنشستگان با خدمات رفاهی کافی.
9.آیا یادگیری زبان در این کشورها ضروری است؟
- پرتغال و اسپانیا: دانستن زبان پرتغالی یا اسپانیایی به بهبود زندگی روزمره کمک میکند، اما بسیاری از افراد انگلیسی میدانند.
- تایلند: زبان انگلیسی در مناطق مهاجرنشین رواج دارد.
- مالت: زبان انگلیسی یکی از زبانهای رسمی کشور است.
- کاستاریکا: زبان اسپانیایی ضروری است، اما در جوامع مهاجر انگلیسی رایج است.
10.آیا این کشورها خدمات حمایتی برای بازنشستگان دارند؟
- پرتغال و اسپانیا: برنامههای رفاهی و تخفیف برای بازنشستگان.
- مالت: خدمات اجتماعی برای افراد مسن.
- تایلند و کاستاریکا: دسترسی آسان به خدمات مسکن و زندگی کمهزینه.
11.آیا امکان سرمایهگذاری برای اقامت در این کشورها وجود دارد؟
- پرتغال و مالت: برنامههای اقامت از طریق خرید ملک یا سرمایهگذاری.
- تایلند و کاستاریکا: سرمایهگذاری در بخش املاک یا کسبوکار برای اقامت.
- اسپانیا: امکان دریافت اقامت از طریق خرید ملک با ارزش حداقل 500,000 یورو.
12.چه کشورهایی سبک زندگی آرامی ارائه میدهند؟
- تایلند و کاستاریکا: معروف به سبک زندگی آرام و بدون استرس.
- پرتغال و اسپانیا: زندگی با ریتم آرام و فرهنگ اجتماعی پویا.
موسسه مهاجرتی بین المللی پرگاس پارس با همکاری وکلای مجرب آماده ارایه مشاوره در خصوص انواع ویزا و اقامت کشورهای مختلف می باشد. برای اطلاعات بیشتر با شماره زیر تماس حاصل فرموده یا فرم مشاوره را پر نمایید:
021-88662180

